Onze mensen houden voor, tijdens en na hun werkzaamheden actuele ontwikkelingen en trends in de gaten. Wij vinden specifieke zaken ook voor een breder publiek belangrijk en informeren jou dan ook graag. Ditmaal een blog over ‘de buitendienst’ van Petra Schipper, senior projectcoördinator bij de GSF.

Bevlogen
Ze zitten er weer bijna op, de halfjaarlijkse voortgangsgesprekken met de bijna 30 buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen die we als GSF verspreid over heel Gelderland in dienst hebben. Oftewel: de buitendienst. Drie weken lang met collega Anneke door heel Gelderland door om op locatie in Beuningen, Doesburg, Heerde, Ermelo, Montferland, Oldebroek, Putten, Renkum en Scherpenzeel te praten met bevlogen collega’s. Je kan het slechter treffen.

Merk
De GSF is ooit uit nood werkgever geworden, omdat partijen bij de invoering van de combinatiefunctie regeling niet stonden te springen om deze nieuwe sportprofessionals in dienst te nemen. Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken en vormt deze groep een belangrijk onderdeel van de GSF. We noemen ze op kantoor nog wel eens ‘de buitendienst’, maar daar doen we ze natuurlijk tekort mee. De verschillende teams zijn in de afgelopen jaren binnen hun gemeenten echt een merk geworden en vervullen een belangrijk deel van het sport- en beweegaanbod voor alle doelgroepen.

Op volle kracht
Van hybride leeromgeving tot de koppeling tussen sport en zorg, van peutergym tot vakleerkracht gym in het basisonderwijs én van bewegen aan tafel voor senioren tot sportparkcoördinatie. Er wordt op volle kracht gewerkt om iedereen mee te laten doen. Vanuit de GSF coachen we waar nodig, voeren we voortgangsgesprekken, kijken we mee bij nieuwe ontwikkelingen en voeden we de teams met trends en tips. Daarnaast zien we elkaar, naast tweemaal per jaar bij een intervisiebijeenkomst, ook informeel met nieuwjaar en in de zomer. En wie de sportprofessionals een beetje kent, weet dat dit gezelligheid betekent. Hun enthousiasme, de kennis van het werkveld en grote inzet, zijn voor de GSF van grote waarde. Dat bleek afgelopen vrijdag maar weer eens bij de uitvoering van de Koningsspelen, waar een aantal teams een grote rol in speelt.

Vakleerkrachten
En nu, met het werkdrukakkoord voor het PO, en de extra gelden die daardoor naar het basisonderwijs vloeien, zien we dat deze teams ook als eerste worden gevraagd om extra vakleerkrachten te leveren, waar we als GSF natuurlijk graag aan meewerken.

Meer dan de hoogste tijd om ze daarom ook eens via dit platform te bedanken voor hun tomeloze inzet en creativiteit! We zijn er trots op, om werkgever van deze kanjers te mogen zijn en hopen dat we er in de komende jaren nog veel meer bij mogen krijgen. Daarom: bedankt Goedbezig Oldebroek, Heel Ermelo Beweegt, Actief Heerde, JongPutten, Beuningen samen in beweging, Sport- en Beweegteam Renkum, Gezond Montferland Combinatiefuncties en Doesburg Beweegt.

Namens een trotse GSF-er,

Petra Schipper
Senior projectcoördinator

Petra Schipper

Senior Projectcoordinator