Bij sportvereniging CCW’16 in Wilp werd dinsdag 28 mei een succesvolle bijeenkomst gehouden waarbij het thema open club en vitale sportparken centraal stond

De middag werd gestart met positief nieuws vanuit het nieuwe coalitieakkoord van de provincie Gelderland, zie hiervoor onderstaand in het geel de aangeleverde tekst vanuit Martine Wilmering.


In het nieuwe coalitieakkoord van provincie Gelderland staat dat er de komende vier jaar speciale aandacht komt voor de maatschappelijke functie van sport en de verbindende waarde ervan. Sportverenigingen zullen daar een belangrijke rol bij hebben. De open club ontwikkeling en de ontwikkeling van vitale sportparken die zich de afgelopen vier jaar heeft ingezet, zal hierbij goed van pas komen.


Tijdens de interactieve sessies werden mooie succesverhalen gedeeld. Van realisatie naar een nieuw vitaal sportpark, waarbij diverse sporten worden aangeboden om een nieuwe doelgroep aan te boren, tot aan het ontplooien van gezamenlijke initiatieven tussen (nieuwe) partners als hotelketen, kinderopvang, onderwijs en bibliotheek.

Sessies
Onder leiding van Team Fit werd er informatie gedeeld op welke wijze een gezondere kantine kan leiden tot meer omzet. Daarnaast vertelde de gemeente Oldebroek hoe samenwerking, openstelling en vernieuwing van sportaanbod zorgt voor meer leefbaarheid, meer leden en aansprekende evenementen in de gemeente.

Na een korte rondleiding op het sportpark van SV CCW ’16, werd de avond afgesloten met een bezoek aan de volleybalwedstrijd van de Volleybal Nations Leaque. De dames van Nederland moesten in een spannende wedstrijd uiteindelijk de zege laten aan opponent Brazilië: 2-3. Er kan teruggekeken worden op een geslaagde bijeenkomst.

In samenwerking met de provincie Gelderland en Sport & Ruimte gaat de Gelderse Sport Federatie dit jaar nog meerdere kennis- en netwerkbijeenkomsten organiseren voor de Gelderse Sport.

Miranda Wassink

Projectcoordinator