Het Schoolsportarrangement in Duiven is dinsdag 27 november op sportieve wijze geopend

Het Schoolsportarrangement in Duiven loopt al een tijdje, maar dinsdag 27 november was het dan eindelijk zover: de officiële opening vond plaats op zowel de accommodatie van voetbalvereniging DVV als de naastgelegen blaashal. Projectleider Joke Roeterdink opende namens de Gelderse Sport Federatie in de kantine van DVV met de woorden: ‘bedankt allemaal’. Daarmee doelde zij op de uiterst betrokken en zeer toegankelijke houding van de partijen die zich hard hebben gemaakt om het schoolsportarrangement tot een succes te maken.

  

Voorzitter Frank Delleman van DVV nam het stokje over: “Ik vind het prachtig om te zien hoe dit lokale initiatief er niet alleen op de tekentafel mooi uitzag, maar ook in de praktijk. Het geeft goed aan hoe sport en onderwijs elkaar versterken. Dat wij een bijdrage kunnen leveren door onze accommodatie beschikbaar te stellen, is alleen maar mooi. Mooier is het enthousiasme dat  de studenten van het Astrum College wekelijks aan de dag leggen om de scholieren van het Kameleon bewegingsonderwijs te geven. Het begint hier bij DVV, één van de grootste verenigingen in de regio, maar we zeggen het ook voort. Dit arrangement heeft bestaansrecht en dat maken we graag binnen en buiten deze regio kenbaar.”

   

De Duivense wethouder Sport, Johannes Goossen, vulde mooi aan met de woorden dat hij ‘alleen maar energieke mensen aan het werk ziet’. “Ik vind het bijzonder dat een grote groep mensen heel hard gewerkt heeft om dit koste wat kost voor elkaar te krijgen en verder vorm te geven. Het is een prachtig voorbeeld van de Open Club gedachte. Mijn dank gaat uit naar diverse partijen, waaronder de buurtsportcoach, het Astrum College en de Gelderse Sport Federatie. Met elkaar kunnen we veel betekenen. Dat bewijst dit schoolsportarrangement.”

   

Na de treffende woorden vond in de blaashal de officiële opening plaats met scholieren van basisschool IKC Kameleon en studenten van het Astrum College. Onder aanvoering van een danseres werd volop bewogen en eindigde de succesvolle opening met veel beweging én lachende gezichten.

   

Joke Roeterdink

Senior Projectcoordinator