Op dinsdag 27 november vindt de officiële opening plaats van het Schoolsportarrangement in Duiven

Voetbalvereniging DVV uit Duiven is recent gestart met het Schoolsportarrangement. Hiermee worden de velden, de kleedkamers en het clubhuis in de daluren benut voor sport en onderwijs. Het Schoolsportarrangement is een gezamenlijk initiatief van DVV, gemeente Duiven, het Astrum College, IKC Kameleon en de Gelderse Sport Federatie. Op dinsdag 27 november vindt om 13.00 uur op de accommodatie van DVV de officiële opening van het Schoolsportarrangement plaats.

DVV is een voetbalvereniging voor iedereen en heeft een centraal gelegen accommodatie in Duiven. De vereniging heeft de ambitie om zich te ontwikkelen tot een Open Club en vitaal sportpark met een breed sportaanbod. Er wordt niet alleen een sportief doel nagestreefd, het wil ook een maatschappelijke functie vervullen in de gemeente Duiven. Het Schoolsportarrangement is een eerste aanzet om verbindingen tussen de sportvereniging en scholen te realiseren. Namens de Gelderse Sport Federatie is Joke Roeterdink verantwoordelijk voor de procesbegeleiding.

Met het Schoolsportarrangement versterken sport en onderwijs elkaar. De accommodatie van DVV wordt beter benut, het bewegingsonderwijs krijgt een kwaliteitsimpuls, er wordt een breed school, -sport- en beweegaanbod ontwikkeld, studenten leren in de praktijk en de rol van de combinatiefunctionaris wordt structureel verankerd tussen vereniging en onderwijs. Binnen het Schoolsportarrangement werken de volgende partijen intensief samen: DVV, gemeente Duiven, Astrum College, IKC Kameleon en de Gelderse Sport Federatie.

Tijdens de opening op dinsdag 27 november wordt de officiële aftrap gegeven van het Schoolsportarrangement. Onder de aanwezigen zijn onder meer de wethouders van Sport en Onderwijs en afgevaardigden van basisschool Kameleon en het Astrum College. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de opening op sportpark Horsterpark bij te wonen.

Wat: opening Schoolsportarrangement Duiven
Wanneer: dinsdag 27 november, 13.00 uur
Waar: sportpark Horsterpark, DVV

Joke Roeterdink

Senior Projectcoordinator