Tijdens de georganiseerde terugkombijeenkomst MVKT in de gemeente Brummen kregen de deelnemende verenigingen het officieel certificaat uitgereikt

Bij de Stichting Welzijn Brummen werd woensdagavond 19 september de terugkombijeenkomst Meer Vrijwilligers Kortere Tijd (MVKT) gehouden. In januari van dit jaar is de cursus MVKT succesvol afgerond door een drietal verenigingen: Sportclub Brummen, Handbal Brummen en Badmintonclub ’T Pluumpje. Deze verenigingen hebben inmiddels tussen de 15 en 30 vrijwilligers per vereniging erbij gekregen. De georganiseerde avond was een geschikt moment om te kijken of de nieuwe lichting een plek binnen de club heeft gekregen en nog steeds actief zijn.

Het antwoord richting Roel Hazenberg, projectcoördinator van de GSF, was louter positief. Alle geworven vrijwilligers zijn nog steeds actief bij de verenigingen. “Sportclub Brummen heeft zelfs een vrijwilligerscommissie in het leven geroepen. Ze willen hiermee grip krijgen op het werven en behouden van de vrijwilligers”, aldus Roel Hazenberg. “Het succes van de cursus voor de verenigingen komt vooral door de persoonlijke benadering. Dit heeft echter de juiste aanpak en een goede voorbereiding nodig.”

De verenigingen ontvingen allen een mooi certificaat, die een mooie plaats krijgt binnen de accommodaties. De verenigingen mogen trots zijn op de ondernomen stappen en kunnen met een stabiele basis het vrijwilligersbestand vergroten en/of in stand houden.

Meer weten over MVKT en de cursus? Klik HIER.

 

Roel Hazenberg

Projectcoordinator