Met de cursus leer je op een gestructureerde en efficiënte manier nieuwe leden te werven

De methodiek van MLKT is specifiek voor verenigingen, van klein tot groot en in iedere tak van sport. MLKT is een effectieve en bewezen methode die leidt tot resultaat: meer leden en meer kennis en inzicht in het eigen verenigingsbestand.

Promoten vereniging en imagovorming
De cursus bestaat uit vier workshops waarin je als vereniging direct aan de slag gaat. Via een digitaal platform doe je verschillende opdrachten, die je tijdens de workshop al zo veel mogelijk afmaakt. Naast het promoten van je eigen vereniging ga je aan de gang met imagovorming. Het doel: met een goed doordachte wervingsactiviteit een nieuwe groep leden verwelkomen!

In de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  1. Bepalen doelgroep. Samen krijgen we inzicht in je ledenbestand en de ontwikkeling ervan. Daarbij kijken we ook naar de omgeving. Hoe is de bevolking samengesteld en welke concurrenten zijn er?
  2. Ledenwerfactie. Aan de hand van een draaiboek organiseren we een activiteit die past bij de club en de doelgroep, zoals een open dag of een activiteit om introducés mee te nemen.
  3. PR-campagne. Met een campagne brengen we de ledenwerfactie onder de aandacht van de doelgroep. Het inzetten van verschillende communicatiemiddelen vergroot het bereik.
  4. Follow-up. Door het organiseren van een follow-up activiteit bouw je een band op met het potentiële lid.
  5. Behoud van leden. Naast het werven van nieuwe leden is het behouden van bestaande leden net zo belangrijk! Ook hier is aandacht voor in de cursus.

 

Praktische informatie

  • De cursus bestaat uit vier workshops (twee uur per workshop)
  • Gewenst zijn minimaal twee deelnemers per vereniging (bij voorkeur minimaal een bestuurslid)
  • Je maakt gebruik van een online platform (waarop je een jaar lang kunt inloggen)
  • Je werkt met kant-en-klare documenten en hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden

meer leden in kortere tijd

De cursus past in de lijn van Méér in kortere tijd. Kijk ook eens naar Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd.

Roel Hazenberg

Projectcoordinator