Vrijdag 12 april was het ook in Gelderland weer tijd voor de jaarlijkse Koningsspelen

In Nederland deden deze vrijdag 6.000 basisscholen mee aan de Koningsspelen. Zo ook in Gelderland waar wij een kijkje namen bij onze buurtsportcoaches in onder meer Renkum, Montferland, Ermelo, Putten, Harderwijk en Oldebroek.

Voor ons begon de aftrap in multifunctioneel centrum Doelum in Renkum. Klokslag negen uur stond de sporthal bomvol met kinderen, leerkrachten en ouders. Klaar om het Koningsspelenlied van Kinderen voor Kinderen mee te zingen en mee te dansen. Na een swingende warming-up onder leiding van buurtsportcoach Tim was het tijd voor de PASAPAS! Na deze opening renden de kinderen naar buiten richting de stormbaan waar ook de andere buurtsportcoaches Hans en Tanja aanwezig waren.

In de gemeente Montferland waren de Koningsspelen een primeur. Zowel in’s Heerenberg (2 scholen) als in Didam (5 scholen) werd er volop gesport en bewogen. Combinatiefunctionaris Yvonne van Baardwijk op het sportpark van DVC’26 in Didam: “Het is lekker druk vandaag en alle scholen uit Didam en Loil zijn aanwezig. Er is van alles te doen, zoals een basketbalclinic, volleybal, tennis en voetbal. Ik denk dat iedereen zich wel vermaakt vandaag.”

In Ermelo werd er weer volop gesport op de velden van DVS’33 en waar de dag werd afgesloten met een gezamenlijke dans. In Oldebroek was er onder meer een slagbaltoernooi en bubbelvoetbal voor groep 7/8 bij VV OWIOS. En in Harderwijk stond er bij sportcomplex De Sypel een sportdag op het programma, inclusief activiteiten in het binnenbad. Meer dan 100 studenten van Landstede hielpen mee om de ruim 1.000 kinderen te vermaken.

Koningsspelen 2019
Aan de Koningsspelen doen jaarlijks meer dan 1,2 miljoen kinderen afkomstig van ruim 6.000 scholen mee. Daar zijn we heel blij mee! Samen leveren we daardoor een bijdrage aan een gezonde en sportieve samenleving.

Petra Schipper

Senior Projectcoördinator & sportformateur