Duizenden schoolkinderen kregen een gezond ontbijt, dansten de Fitlala en deden mee aan een groot aantal sportieve activiteiten

Wij zochten enkele buurtsportcoaches op en beleefden een hele gezellige dag.

Putten
Met combinatiefunctionarissen Lisette en Tom werd de dag al vroeg gestart. In Putten was het veld van korfbalvereniging De Meeuwen één van de locaties. “In totaal hebben we ruim 1200 mensen op de been vandaag”, aldus Lisette. “Naast circa 1100 kinderen zijn ruim honderd vrijwilligers aanwezig. Naast de medewerking van 11 verenigingen, zijn VMBO-scholieren en stagiaires van de sportacademie Amersfoort vandaag aanwezig.”

Passend bij het weer: in samenwerking met de waterpolovereniging Triton kon onder meer gebruik gemaakt worden van kano’s. Hoe gaaf was dat!

Ermelo
In Ermelo werden we opgevangen door buurtsportcoach Stijn, druk in de weer met de watervoorziening. “Het is fantastisch weer, maar het is belangrijk dat iedereen voldoende drinkt. Ook hebben we meerdere tafels klaarstaan waar kinderen fruit (via JOGG partner Albert Heijn) kunnen eten.” Bij de entree van sportcomplex DVS’33 wordt een skate-clinic gegeven en op de sportvelden is een groot aantal activiteiten terug te vinden. “In Ermelo heeft DVS’33 haar accommodatie beschikbaar gesteld. Verder werken de korfbalvereniging, tennisvereniging, volleybalvereniging en bootcamp belangeloos mee. Daardoor hebben we deze dag kosteloos kunnen organiseren. Het is mooi om te zien hoe iedereen aan deze dag mee wil werken.”

Koningsspelen_fruit

Oldebroek
De combinatiefunctionarissen van Goed Bezig Oldebroek komen we tegen tijdens het slagbaltoernooi bij WTC in Wezep. Nadat de stagiaires van het CALO Zwolle en Landstede geïnstrueerd zijn, vertelt coördinator Koningsspelen Sanne. “Het is een hele organisatie en er lopen altijd wel dingen anders dan gepland. Het belangrijkste is dat ik nu ga genieten van al die sportende kids!”. Op deze locatie werden in totaal 33 groepen activiteiten (o.a. skateboarden, hockey, voetbal, volleybal) uitgezet.

Koningsspelen_kaart

Heerde
De koningsdans ‘Fitlala’ stond hier onder leiding van Marit Vogel van Cultuurplein Noord-Veluwe. Aan de Koningsspelen deden ruim 500 kinderen mee, mede gerealiseerd door negen verenigingen, variërend van het dammen tot skelterbaan en van tafeltennis tot voetbal. Buurtsportcoach Dennis Jolink: “De Koningsspelen zijn ieder jaar weer geweldig. Zoveel kinderen die tegelijkertijd aan de gang zijn, dat is heel mooi om te zien en mee te maken.”

Koningsspelen_water

Renkum
Ontkomen kon niemand aan het gigantische springkussen op sportpark Wilhelmina in Doorwerth. Buurtsportcoach Tim: “Via de projectgroep Koningsspelen, voornamelijk ouders, en papierbedrijf Parenco is het kussen gerealiseerd. Prachtig om te zien hoe deze betrokkenheid tot een mooi programma heeft geleid.  Collega Hans vult aan: “De kinderen moeten eerst de obstakelrun voltooien alvorens ze bij het springkussen komen. Moe worden ze hoe dan ook. Daarna kunnen ze voldoende drinken, ook een mooie sponsoring trouwens. Supermarkt PLUS heeft een flinke hoeveelheid flesjes drinken en sinaasappels beschikbaar gesteld. Het ontbreekt ons vandaag aan niets.” De afsluiting is voor Tim: “Als de kinderen mopperen dat ze weer naar school moeten, ben ik blij.”

Koningsspelen_Renkum

Anneke Neijenhuis

Projectcoördinator