Basisschool De Bolster heeft op 14 maart een spectaculaire Kick Off gehad van het leefstijlprogramma B-Fit

Meerdere medewerkers van medeorganisator Fysiotherapie Eurelings waren aanwezig, evenals medewerkers van Nuth Beweegt Nuth (Firma Negen). Voor alle kinderen was er een afwisselend en sportief programma. Het was geweldig om te zien hoe de vele verenigingen (Minor, Hockeyclub Nuth, judovereniging Nuth, tafeltennisvereniging Schimmert), meerdere medewerkers van gezondheidscentrum d’n Dippo in Schimmert onderdeel waren van de verschillende workshops.

Aan de slag!
Sporten, bewegen en gezonde voeding kwamen allemaal aan bod. “Erik Eurelings en ik hebben een presentatie gegeven aan een groepje ouders die zich hiervoor hadden aangemeld”, aldus Frank Feron, directeur Basisschool De Bolster Nuth. “Tijdens deze presentatie hebben we de achtergronden van B-Fit uitgelegd en waar we samen mee aan de slag gaan de komende periode, om daarna op De Bolster hiermee zélf verder te kunnen gaan. De inhoud van de presentatie sluit prima aan bij onze hoofdthema’s: gezondheid (voeding, water drinken,  sporten & bewegen) en duurzaamheid (de zorg voor onze aarde, het milieu, het klimaat, energiebronnen). En we zijn er trots op dat wij als eerste school in Limburg met B-Fit aan de slag gaan!”

Deelname partners
Directeur Feron vervolgt: “We zijn heel blij met de deskundige én enthousiaste begeleiding door Fysiotherapie Eurelings. Daarnaast zijn we content met onze partners van Nuth Beweegt Nuth die al meerdere jaren onze zeer enthousiaste en stimulerende partners zijn op de gebieden gezondheid, voeding, sporten & bewegen. Voor de kinderen is dit zichtbaar in de mascotte Ben Bizzie. Tijdens de kick-off hebben alle kinderen het gezonde receptenboek meegekregen dat door kinderen is gemaakt.”

Een fotoreportage van de kick-off is te bekijken in het fotoalbum op de website van de basisschool: http://www.bs-bolster.nl/.
Bekijk hier een artikel over de kick-off: lees meer

Meer weten over B-Fit, de erkende Gezonde School-activiteit? Klik op onderstaande afbeelding om naar de website te gaan.

 

Anneke Neijenhuis

Projectcoördinator