WK Inline- en Freestyle skaten 2018 in Heerde en Arnhem.

In aanloop naar en tijdens het WK Inline- & Freestyle-skaten in Heerde en Arnhem heeft de Gelderse Sport Federatie (GSF), samen met de KNSB, SportYv en de provincie Gelderland, diverse side- events georganiseerd. Voor de wedstrijden in Heerde hebben wij nog een aantal vrijkaarten. Win hier wedstrijdkaarten!

Kans maken op kaarten voor het WK in Heerde?*
Voor de baanwedstrijden in Heerde van 1 t/m 3 juli hebben wij nog enkele vrijkaarten beschikbaar. Wil je daar bij zijn? Stuur dan voor donderdag 28 juni 16.00 uur een berichtje naar website@geldersesportfederatie.nl met daarin jouw naam en woonplaats. Onder de inzendingen verloten wij de laatste kaarten.

* de wedstrijden van het WK in Arnhem van 5 t/m 8 juli zijn vrij toegankelijk.

Komende zomer staat heel Gelderland op skates
Het WK Inline- & Freestyle-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Zowel op de piste, op de weg en bij de freestyle-onderdelen gaan de wereldwijde kampioenen met elkaar dé strijd aan. In Heerde wordt van 1 tot en met 3 juli geracet op één van de snelste en mooiste pistes ter wereld. Het centrum van Arnhem vormt van 5 tot en met 8 juli het decor voor de freestyleonderdelen.

Inzet en enthousiasme is groot
Om de Gelderlanders kennis te laten maken met deze sport zijn er tussen april en juli in 17 gemeentes meer dan tweehonderd clinics georganiseerd door en met skeelerverenigingen, buurtsportcoaches en scholen. Voor scholen werd een specifiek programma samengesteld met een bijbehorend lespakket voor de scholieren.

Skaten leeft!
Een mooi voorbeeld om het skaten een boost te geven wordt gedaan door SNH Heumen. Een kleine vereniging of niet, maar er zijn maar liefst 11 clinic-dagen in drie gemeenten georganiseerd. Daarnaast organiseren zij op 8 juli een skeelertocht naar Arnhem, één van de twee WK-steden. Koploper met het totaal aantal georganiseerde clinics is skeelervereniging EIJVV uit Ede. In totaal 22 clinic-dagen hebben er in de voorbije periode plaatsgevonden. Ook bieden zij ondersteuning aan andere verenigingen en zijn er plannen voor een nieuwe accommodatie.

Ook medewerkers van de GSF en team Sport van de provincie Gelderland werden onderworpen aan een fanatieke clinic van niemand minder dan Annamarie Thomas. Bij de Schaats en Skeeler Trainingsgroep Rijn-IJssel op sportpark Schuytgraaf werden de verschillende oefeningen en trainingsvormen met veel enthousiasme uitgevoerd.

Organisatie G5 Urban Sports Festival
Tijdens de officiële wedstrijden in Heerde is de GSF betrokken bij de organisatie van een G-skate middag voor mensen met een beperking. En op donderdag 5 juli organiseren wij in Arnhem het G5 Urban Sports Festival. Aan dit spectaculaire evenement doen ongeveer 350 kinderen mee uit Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Rotterdam.

Enkele cijfers: