Voormalig baanwielrenner Teun Mulder is de winnaar geworden van de Gelderse Sportprijs 2017

In een drukbezocht CineMec Nijmegen kreeg hij op donderdag 14 december de prijs overhandigd uit handen van Maarten Tjallingii, de winnaar van de sportprijs vorig jaar.
Mulder ontving de Gelderse Sportprijs omdat hij met zijn inzet een ware ambassadeur voor de sport in Gelderland is geweest. Na een fantastische solocarrière, die hij afrondde met een bronzen Olympische medaille in Londen 2012, stapte hij op de tandem met de visueel beperkte Tristan Bangma. Mede daardoor is de Paralympische sport nog meer in de schijnwerpers gekomen. Door deze maatschappelijke betrokkenheid verdiende hij deze prijs.

Passend afscheid
De zichtbaar overvallen Mulder kreeg zo een passend afscheid na een prachtige carrière met waanzinnige overwinningen op verschillende grote toernooien. De organisatie besloot daarop Mulder te eren en hem nog eenmaal in de schijnwerpers te zetten voor zijn inzet op zowel Olympisch als Paralympisch vlak. Tjallingii riep de jonge sporters op om een voorbeeld te nemen aan deze winnaar. “Ik daag je uit om je maatschappelijke betrokkenheid te tonen,” aldus Tjallingii aan de jonge sporters in de zaal.

Teun Mulder en Maarten Tjallingii

Teun Mulder en Maarten Tjallingii

Re-inventing
Het Gelders Sportgala stond dit jaar in het teken van re-inventing, jezelf opnieuw uitvinden, om steeds beter te worden. Zo  sprak presentator Erben Wennemars onder andere met handbaltalent van het jaar Dione Housheer, die vorige week nog op het WK Handbal als reserve mee was. Ook stond hij stil bij Gelderland als fietsprovincie met bmx-ster Laura Smulders, baanwielrenner Matthijs Büchli en gedeputeerde Jan Markink. Daarnaast waren ook bokser Enrico Lacruz en 800m loper Bram Som aanwezig. Vitesse won als bekerwinnaar de prijs voor Gelderse Sportploeg.

Gelders Sportgala
Tijdens het Gelders Sportgala worden de Gelderse topsporters en talenten geëerd. Het gala wordt jaarlijks georganiseerd in opdracht van de provincie Gelderland. Dit jaar was Nijmegen de gaststad van het Gelders Sportgala.

winnaars Gelders Sportgala 2017

Alle winnaars Gelders Sportgala 2017 op het podium

Sylvia van Mullem

Senior adviseur marketing & communicatie