Regionale winnaars Stimuleringsprijs buurtsportcoach bekend

De vier regionale winnaars van de Stimuleringsprijs Buurtsportcoach en Combinatiefunctionaris 2018 zijn bekend! Marlou, Wieneke, Tobias en Wiebren zijn een inspirerend voorbeeld voor collega’s op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling van het vak. Op 6 december strijden zij om de landelijke prijs, die wordt uitgereikt door Peter Heerschop tijdens de slotbijeenkomst Sport en Bewegen in de Buurt.

Marlou Rikkert (regio Zuid) is als buurtsportcoach in de kleine gemeente Geertruidenberg voor vele doelgroepen actief. Door haar veelzijdigheid, communicatieve vaardigheden en enthousiasme is ze een bekend gezicht in de gemeente en legt ze verbindingen met maatschappelijke organisaties, waardoor ze ook de meest kwetsbare groepen bereikt. Daarnaast is ze een goede begeleider van stagiaires, gastspreker bij het CIOS en werkt ze aan haar eigen ontwikkeling door het volgen van meerdere opleidingen.

In regio Oost is Wieneke Dekker door de provinciale sportorganisaties benoemd als winnaar. Wieneke was een van de eerste buurtsportcoaches in de gemeente Rheden en wordt omschreven als een echte teamplayer. Door haar manier van werken boekt ze niet alleen zelf vele resultaten, maar draagt ze ook bij aan de ontwikkeling van haar collega buurtsportcoaches. Dat doet ze door bij te springen waar nodig en mee te denken, maar ook door eerlijke en waardevolle feedback te geven. Mede door de inzet van Wieneke is het team van buurtsportcoaches in Rheden de afgelopen jaren flink gegroeid.  Ook gaat zij bij de Gelderse Sport Federatie de cursus B-Fitcoach volgen en is straks dus als B-Fitcoach in Rheden werkzaam.

Tobias Wijnmalen (Wijk bij Duurstede) is gekozen tot regionale winnaar in West, omdat hij zich in een onrustige periode in de gemeente en bij Stichting Wijksport heeft staande gehouden als nieuwe buurtsportcoach. Hij heeft niet alleen zichzelf enorm ontwikkeld, maar ook bijgedragen aan de ontwikkeling van de organisatie en het netwerk. Door veel mensen te bevragen, goed te luisteren en door zijn enthousiaste persoonlijkheid heeft hij, met succes en volledig vraaggericht, zijn eigen functie en werkplan ingevuld.

In het Noorden is Wiebren Dijkstra uit Heerenveen de gelukkige. Wiebren is niet alleen een enthousiaste buurtsportcoach die uitblinkt in het bedenken en organiseren van originele sportevenementen. Wiebren is ook creatief en technisch goed onderlegd. Hij heeft een ICT tool ontwikkeld waarmee hijzelf en zijn collega’s eenvoudig kunnen registreren. Hierdoor is de verslaglegging eenvoudiger; dit maakt het werk van de buurtsportcoaches in Heerenveen makkelijker. Door zijn goede en creatieve gebruik van social media werkt Wiebren tevens aan zichtbaarheid van de buurtsportcoaches.

Stemmen via filmpjes
De komende weken wordt er van de vier bovenstaande buurtsportcoaches een kort filmpje gemaakt. Deze filmpjes worden vanaf 29 november vertoond op www.sportindebuurt.nl, waar websitebezoekers kunnen stemmen op hun favoriet. De buurtsportcoach met de meeste stemmen wint op 6 december de Stimuleringsprijs Buurtsportcoach & Combinatiefunctionaris 2018.