De Stimuleringsprijs Buurtsportcoach & Combinatiefunctionaris 2018 is bedoeld voor een buurtsportcoach of combinatiefunctionaris die zichzelf onderscheidt van de massa en inspirerend is voor collega’s

De Stimuleringsprijs Buurtsportcoach & Combinatiefunctionaris 2018 is bedoeld voor een buurtsportcoach of combinatiefunctionaris* die zichzelf onderscheidt van de massa en inspirerend is voor collega’s. Voor de Stimuleringsprijs 2018 is gekozen voor het thema ‘Persoonlijke ontwikkeling, opleiding en vakmanschap’. Het gaat hierbij dus niet om een succesvol project of andere inhoudelijke initiatieven van buurtsportcoaches, maar om hoe de buurtsportcoaches bezig zijn met hun eigen persoonlijke ontwikkeling in relatie tot zijn of haar opdracht en de ontwikkeling van het vak.

Ken jij een buurtsportcoach die deze prijs verdient? Meld hem of haar dan aan voor de Stimuleringsprijs Buurtsportcoach & Combinatiefunctionaris 2018.

Aanmelden
Een buurtsportcoach kan aangemeld worden door bijvoorbeeld een collega, leidinggevende of samenwerkingspartner die de online vragenlijst invult. Vul de vragenlijst vóór maandag 29 oktober 17.00 uur in en sla deze op (= verzenden). De vragenlijst is makkelijk in te vullen en bestaat uit een aantal vragen over de settings en het netwerk waar de buurtsportcoach zich in begeeft, de doelgroep(en) waar de buurtsportcoach zich voor inzet en de algemene (contact)gegevens. Tot slot wordt gevraagd om een motivatie te schrijven waarom de betreffende buurtsportcoach de prijs verdient: hoe werkt hij of zij aan persoonlijke ontwikkeling en opleiding, in relatie tot zijn of haar opdracht en de ontwikkeling van het vak buurtsportcoach?

Buurtsportcoaches kunnen zichzelf niet aanmelden. Winnaars van voorgaande jaren kunnen niet deelnemen. Je kunt de vragenlijst slechts eenmaal invullen, dus het is niet mogelijk om meerdere buurtsportcoaches aan te melden (te nomineren). Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Beoordeling in vier regio’s
De Stimuleringsprijs Buurtsportcoach & Combinatiefunctionaris 2018 kent evenals vorig jaar een regionale voorronde en vervolgens een landelijke stemming. De inzendingen die tot en met maandag 29 oktober binnenkomen, worden direct doorgestuurd naar de provinciale sportorganisaties in onderstaande regio’s.

  • Noord: provinciale sportorganisaties van Groningen en Drenthe
  • West: Team Sportservice in samenwerking met beroepsvereniging Wij Buurtsportcoaches
  • Oost: provinciale sportorganisaties van Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Zuid: provinciale sportorganisaties van Limburg, Noord-Brabant en Zeeland

In deze regio’s wordt een winnaar gekozen door de betreffende provinciale sportorganisaties op basis van een landelijke richtlijn met beoordelingscriteria. De vier regionale winnaars worden na 13 november 2018 bekend gemaakt. Als prijs voor het winnen van de regionale voorronde wordt er een filmpje gemaakt van de buurtsportcoaches en hun activiteiten. Deze filmpjes worden vanaf 29 november een week lang vertoond op de website www.sportindebuurt.nl en onder de aandacht gebracht via o.a. social media. Tussen 29 november en 6 december kan gestemd worden op een van de vier buurtsportcoaches.

Publieksprijs en uitreiking
De Stimuleringsprijs Buurtsportcoach & Combinatiefunctionaris is een publieksprijs. In de week voorafgaand aan de Slotbijeenkomst (Kennisdag) Sport en Bewegen in de Buurt (SBB) kan gestemd worden. De Slotbijeenkomst SBB vindt plaats op donderdag 6 december 2018 op Papendal in Arnhem. Tijdens de plenaire opening worden de filmpjes vertoond en stellen de vier genomineerden zich persoonlijk voor. Na de plenaire opening sluit de stemming en worden de stemmen geteld. Later op de dag wordt de prijs uitgereikt. De winnende buurtsportcoach wordt natuurlijk goed in het zonnetje gezet. De winnaar krijgt alle eer, inclusief een mooi aandenken en een geldprijs van 1500 euro. Deze prijs is bedoeld om te investeren in persoonlijke ontwikkeling en/of opleiding, mits het ten goede komt aan jouw werk als buurtsportcoach en de opdracht die je hebt.

Vragen?
Voor vragen over de Stimuleringsprijs Buurtsportcoach & Combinatiefunctionaris 2018 kun je terecht bij het Projectbureau Sport en Bewegen in de Buurt, info@sportindebuurt.nl o.v.v. stimuleringsprijs of via telefoonnummer 070-3738053.