De Gelderse Sport Federatie, NOC*NSF en het Sport Professionals Network sloegen woensdag 12 februari de handen ineen

De Gelderse Sport Federatie, NOC*NSF en het Sport Professionals Network sloegen woensdag 12 februari de handen ineen en ontvingen ruim 40 organisaties om kennis te maken en na te denken over efficiënte samenwerking, zodat de georganiseerde sport zo goed mogelijk kan worden bediend.

Aanleiding voor de bijeenkomst was enerzijds de lokale sportakkoorden die momenteel in een groot aantal gemeenten worden gevormd. Eén van de thema’s van het Nationale Sportakkoord is vitale sport- en beweegaanbieders en daar spelen de verenigingsondersteuners een belangrijke rol. Anderzijds een algemene kennismaking en de wens om het werk van de verenigingsondersteuners effectiever, efficiënter en transparanter te maken.

Hulpvraag vereniging
De aanwezigen, variërend van buurtsportcoaches VA tot aan NOC*NSF, van verenigingsadviseurs van sportbonden tot aan verenigingsondersteuners van GSF en van adviseurs lokale sport tot aan procesbegeleiders van de Rabobank, kregen na de kennismaking door en met dagvoorzitter Hans van Egdom allereerst een fictieve werkvorm voorgeschoteld. Bij een vereniging (hypothetisch) met een hulpvraag werd gekeken naar het omringende ondersteuningsland. Logischerwijs werd duidelijk dat veel lokale en regionale partijen hierin ondersteuning kunnen bieden. De  vraag is meer hoe dit het beste georganiseerd kan worden. Hoe werkt men samen, weet men elkaar te vinden en wat is de beste vorm?

Oplossingsgericht
Deze werkvorm door Back2Basics was bewust gekozen om het speelveld tot leven te brengen. Na de fictieve setting ging men in vier groepen met een concrete casus inhoudelijk verder. In groepsverband werd goede en interessante input verzameld. Input die in het voorjaar een vervolg krijgt tijdens de eerstvolgende bijeenkomst Gelderland breed.

Meer weten over deze bijeenkomst of toekomstige bijeenkomsten? Neem contact op met Jordi Doornebosch, zie contactgegevens onderaan de pagina.

 

Fotografie: Paul Meima

Jordi Doornebosch

Accountmanager & regioverbinder