Woensdag 6 november kregen 225 leerlingen uit het voortgezet onderwijs tijdens de Papendal Experience een echte ervaring voorgeschoteld

Op woensdag 6 november organiseerden de Gelresteden Arnhem, Apeldoorn en Nijmegen, in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie en de provincie Gelderland, de Papendal Experience. Voor 225 leerlingen uit het voortgezet onderwijs stond deze dag in het teken van inspireren, plezier, bewegen en leren op het gebied van een gezonde leefstijl. De opening werd verricht door voormalig volleybal international Bas van de Goor, tegenwoordig actief met zijn Bas van de Goor Foundation.

Met de Papendal Experience werd een vervolg gegeven aan de hardloopactiviteiten die dit schooljaar georganiseerd zijn door de lokale sportservices in Arnhem, Apeldoorn en Nijmegen. De Papendal Experience was dan ook niet alleen bedoeld als inspiratie om voor een ‘gezondere’ leefstijl te gaan, maar was ook een beloning voor de prestatie die de leerlingen geleverd hebben.

De leerlingen van Het Rijks, Olympus College, Veluws College, Pro College en Mondial College werden met bussen van Betuwe Express vanuit Arnhem, Apeldoorn en Nijmegen naar Sportcentrum Papendal gebracht. In de Multhihal werden zij welkom geheten door Freek Gesthuizen van de Gelderse Sport Federatie en oud-volleyballer Bas van de Goor die tegenwoordig met zijn gelijknamige stichting mensen met diabetes in beweging brengt naar een betere kwaliteit van leven. Na de opening doorliepen de leerlingen een sportief en interactief programma, bestaande uit drie onderdelen:

• Exclusieve rondleiding over Sportcentrum Papendal
  • Keuze uit diverse sportclinics: boksen, boogschieten, schermen en BMX
  • De ‘Experience’ waar nog eens vier innovatieve thema’s ervaren worden:
    – E-Sports door de Dutch Game Masters, een nieuwe trend die snel groeit
    – SmartGoals en fittesten door Preausports en de Gelderse Sport Federatie. Op actieve wijze gericht leren trainen en de effecten hiervan meten
    – Aangepast sporten door MEE Gelderse Poort, een leven met Autisme en wat sport hierin kan betekenen
    – Voeding door Team Fit! Het belang van gezonde voeding, onderdeel van het themajaar Sport & Voeding van de provincie Gelderland.

De Papendal Experience werd rond 15.00 uur gezamenlijk afgesloten, waarna de bussen gereed stonden om de leerlingen weer richting hun Gelrestad te brengen. Mede dankzij een enthousiaste groep leerlingen, betrokken docenten, geweldige vrijwilligers en een groot aantal prachtige partners werd de dag succesvol afgesloten.

Met sport zit je goed!

Freek Gesthuizen