Hoe de Open Club Haalderen op de kaart kan zetten

Onder de titel ‘sociaal leven en verenigingenavond’ organiseerde het platform ‘Haalderen leeft!’ onlangs een informatieavond voor alle clubs in het dorp. Het platform heeft als doel om meer leven in Haalderen te krijgen. Joke Roeterdink, projectcoördinator van de Gelderse Sport Federatie, deelde haar ervaringen met het open club-concept met de tientallen belangstellenden.

Open club
Een open club staat open voor iedereen in de buurt. Niet alleen voor de eigen leden en vrijwilligers, maar ook voor samenwerking met het onderwijs, welzijn, bedrijfsleven en zorginstellingen. Joke gaf in haar verhaal duidelijk aan dat verenigingen behoren tot het hart van de Haalderense samenleving, maar dat het belangrijk is om over de eigen clubgrenzen heen te kijken. Samenwerken en initiatief nemen is het advies. Ze gaf voorbeelden van andere sportclubs, zoals de inzet van ROC-studenten bij het uitvoeren van de gymlessen in Duiven of langdurig werklozen die op het sportpark in Putten nuttige werkzaamheden verrichten. Nieuwe samenwerkingsvormen die interessant zijn voor de sportvereniging én de school of welzijnsinstelling. “Ik voel de positieve kracht van Haalderen”, aldus Roeterdink, “het is nu aan jullie om hier wat mee te doen”.

De presentatie van Roeterdink was een duidelijk boodschap aan de aanwezigen om verder te kijken en open te staan voor nieuwe samenwerkingen. De open club is een mogelijkheid daartoe. Clubs die verder willen onderzoeken of dit concept wat voor hen is kunnen begeleiding krijgen van een projectcoördinator van de Gelderse Sport Federatie. Meer informatie over de open club is te vinden op www.geldersesportfederatie.nl

Om direct contact op te nemen met onze projectcoördinator, onderaan de pagina staan de contactgegevens.

Nationale Sportweek
Van 15 tot en met 29 september is de Nationale Sportweek. Twee weken lang promoten we de sport en zetten honderden clubs in Gelderland hun deuren open. De open club sessie in Haalderen is gehouden in het kader van deze aankomende Nationale Sportweek in Gelderland. Ook in Geldermalsen en West Maas en Waal wordt een open club sessie georganiseerd.

 

Joke Roeterdink

Senior Projectcoördinator