Donderdagochtend 6 juni stond voor kleuters van de Goede Herder school en Arendshorst het Nijntje Beweegfeest op het programma

In aanwezigheid van de buurtsportcoaches van Heel Ermelo Beweegt en ruim 60 enthousiaste kinderen opende wethouder sport van de gemeente Ermelo, Laurens Klappe, donderdagmorgen klokslag negen uur het nijntje Beweegfeest. Kleuters van de Goede Herder school en Arendshorst waren met hun ouders/verzorgers naar de plaatselijke sporthal gekomen om een mooi project feestelijk af te sluiten.

 

Twintig weken lang hebben de kids diverse beweegactiviteiten gevolgd, in combinatie met les op het gebied van bewegen en gezond snacken. Als afsluiting van het nijntje Beweegprogramma werd een gezamenlijke ochtend georganiseerd waar de meeste oefeningen nogmaals aan bod kwamen en er natuurlijk ook gezonde snacks (komkommer, tomaat, wortel en banaan) gegeten kon worden. Ook de aanwezige wethouder liet zich van zijn sportieve kant zien, terwijl de buurtsportcoaches er op toezagen dat alle oefeningen binnen de tijd en op de juiste manier gedaan werden. Aan het einde van de ochtend kreeg iedereen het nijntje Beweegdiploma uitgereikt, de beloning voor de afgelopen periode.

Buurtsportcoach Stijn Sundermann: “Het is prachtig om te zien hoe enthousiast de kleuters zijn en het ook leuk vinden om lekker te bewegen. Vandaag konden ze aan hun ouders laten zien wat ze de voorbije weken allemaal hebben geleerd. Van jongs af aan vaardig in bewegen, daar draait het om. Met een mooie diploma die ze mee naar huis kunnen nemen.”

Beweeg mee met Nijntje
Spelenderwijs goed leren, daar draait het om tijdens de lessen van het nijntje Beweegdiploma. Peuters en kleuters leren hoe ze hun lichaam kunnen gebruiken door veel en gevarieerd te bewegen. Ze ontwikkelen hierdoor belangrijke spieren die nodig zijn om te kunnen fietsen en zwemmen. Maar ook om goed te leren schrijven op school.
Zie ook: www.beweegdiploma.nl

Foto’s: Paul Meima