In hotel Papendal organiseerde de Gelderse Sport Federatie maandag 24 september een inspirerende, informatieve en gezellige netwerklunch voor onder meer wethouders sport

Tientallen ervaren, maar ook nieuwe wethouders sport, medewerkers van de provincie Gelderland en afgevaardigden van diverse sportbonden liepen maandagochtend hotel en congrescentrum Papendal binnen. Na de uitnodiging van de Gelderse Sport Federatie (GSF) was de interesse gewekt om de netwerklunch bij te wonen. De welkomstwoorden kwamen namens Jochem Schellens, directeur Papendal, en Tjienta van Pelt, directeur GSF. Agendapunt één was gelijk een sportieve, namelijk een rondleiding op Nationaal Sportcentrum Papendal.

 

Inspireren en stimuleren
Na de rondleiding stond op het ‘centre court’, één van de fraaie ruimtes op Papendal, de lunch klaar, waarna het middagprogramma van start ging. Tjienta van Pelt trapte af middels een gesprek met Jan Markink, gedeputeerde Sport van de provincie Gelderland. Hij benadrukte nog maar eens trots te zijn op het Gelders Sportakkoord. Dat het niet alleen om het zetten van handtekeningen gaat, maar vooral om het inspireren, leren en stimuleren van elkaar. Tussen het gesprek door werd een prachtige video getoond over het programma Gelderland Sport Onbeperkt.

 

Sport als wettelijke taak
Na de mooie woorden van de gedeputeerde werd een interview getoond met Nathan Stukker, wethouder WMO, Onderwijs, Wonen, Sport en Strategie van de gemeente Apeldoorn. In de video werd ingegaan op het sportbeleid in Apeldoorn, de onmisbare rol van vrijwilligers en de bundeling van krachten op alle niveaus. De wethouder sloot af door aan te geven dat sport wel degelijk een wettelijke taak is. Over dit laatste werd na de video nog minutenlang nagepraat.

 

Trots op Gelderland
Vervolgens was het de beurt aan Michel Everaert, directeur sport van de Nederlandse Volleybal Bond. Voor zijn presentatie over de bid voor de organisatie van het WK van 2022 voor vrouwen, met een grote rol voor Gelderland, gaf hij aan trots te zijn wat Gelderland met en tijdens de ronde van Italië heeft gedaan. Om er meteen aan toe te voegen dat de provincie daar best trotser op mag zijn.

 

Na de presentaties en video’s was het tijd voor een tweetal rondes met inspiratiesessies, waarbij thema’s als sportieve buitenruimte, Open Club, evenementen en de kracht van buurtsportcoaches aan bod kwamen. De sessies werden afgesloten met een borrel in Bar Dug Out. Maar niet voordat wethouder Stukker de aanwezigen met een videoboodschap uitnodigde voor het Gelderse Sportgala, dit jaar op 11 december gehouden in Apeldoorn.