Hoe gezond is de kantine op jouw school, bij jouw sportvereniging of binnen jouw bedrijf? Meedoen kan nog steeds!

Tijdens de Nationale Sportweek startte de Gelderse Sport Federatie (GSF), in samenwerking met de provincie Gelderland, Team:Fit, Sligro en Omroep Gelderland, de challenge ‘Koken met Van Gelder’. De challenge richt zich op sportverenigingen, scholen en bedrijven. In een exclusieve kookfinale bepaalt een deskundige jury wie in 2019 de lekkerste en meest gezonde kantinehap van Gelderland […]

Tijdens de Nationale Sportweek startte de Gelderse Sport Federatie (GSF), in samenwerking met de provincie Gelderland, Team:Fit, Sligro en Omroep Gelderland, de challenge ‘Koken met Van Gelder’. De challenge richt zich op sportverenigingen, scholen en bedrijven. In een exclusieve kookfinale bepaalt een deskundige jury wie in 2019 de lekkerste en meest gezonde kantinehap van Gelderland heeft. Deze challenge loopt tot eind oktober, dus tijd om een gezonde hap in te sturen!

‘Hoe gezond is jouw kantine?’
Onder het motto ‘Hoe gezond is jouw kantine’ worden sportverenigingen, scholen en bedrijven opgeroepen om te laten zien hoe gezond hun kantine al is of hoe gezond de kantine kan worden. In een ludieke promovideo daagt televisiepresentator Jochem van Gelder sportverenigingen, scholen en bedrijven uit om een gezonde hap toe te sturen. Dat kan een recept, een foto of een video zijn. Uit de aanmeldingen komt een drietal winnaars die in een ‘masterchef-setting’ en onder toeziend oog van een deskundige jury hun gezonde hap gaan bereiden. De uiteindelijke winnaar heeft de meest gezonde kantinehap in 2019 van Gelderland.

Maak kans om de gezondste kantine van Gelderland te worden + een fantastisch kookpakket!
Sportverenigingen, scholen & bedrijven krijgen de opdracht om te laten zien hoe zij met de elementen sport, voeding en gezondheid omgaan. Geef aan hoe gezond jouw kantine is of wat er volgens jou moet gebeuren om een gezonde kantine te krijgen. Oftewel:

Hoe gezond is de kantine op jouw school, bij jouw sportvereniging of binnen jouw bedrijf? Stuur ons een recept, foto of video van jullie gezonde hap! (of van een gewenste, toekomstige gezonde hap)

Themajaar Sport & Voeding
De challenge ‘Koken met Van Gelder’ is onderdeel van het provinciale themajaar Sport & Voeding. Samen met de deelnemende partners wil de GSF op een gezonde en ludieke wijze bijdragen aan gezondere voeding in de sportkantine, de schoolkantine en de bedrijfskantine.

De challenge ‘Koken met Van Gelder’ is onderdeel van de Nationale Sportweek 2019

Freek Gesthuizen

Projectcoördinator