Over precies 100 dagen gaat de vijftiende editie van de Nationale Sportweek in Gelderland van start. De NSW is dit jaar van 15 tot en met 29 september.

Dat betekent niet één, maar twee weken lang sporten en bewegen in Gelderland. Terugkerend onderdeel is de verkiezing ‘Fitste Juf en Meester van Gelderland’. Presentator Jochem van Gelder heeft in een videoboodschap aan de Gelderse basisscholen alvast het sportieve voorbeeld gegeven.

 

De Gelderse Sport Federatie wil graag dat iedere Gelderlander zelf kan ervaren hoe leuk sporten en bewegen is. Van jong tot oud en van beginner tot ervaren sporter. Daarvoor vragen we alle sportverenigingen, sportclubs, buurtsportcoaches, combinatiefunctionarissen en sportaanbieders om tijdens de Nationale Sportweek hun deuren open te zetten voor een demonstratie, clinic, kennismakingsles of openbare training. Dit jaar staan drie thema’s centraal: aangepast sporten, sportieve leefomgeving en Open Club.

Tijdens de Nationale Sportweek daagt de GSF jaarlijks alle juffen en meesters van basisscholen in Gelderland op een sportieve manier uit met de verkiezing ‘Fitste Juf en Meester’. De challenge dit jaar is de wall sit, oftewel muurzit. De Gelderse presentator Jochem van Gelder heeft de juffen en meesters in een persoonlijke video, waarin hij het muurzitten alvast beoefend, uitgedaagd om vanaf 1 september mee te gaan doen. Op de website geldersesportfederatie.nl/nsw komt een aanmeldpagina waar de resultaten en video’s van de challenge kunnen worden ingevoerd.

Als afsluiting van de Nationale Sportweek komt Jochem van Gelder de prijs, een kist voor sport- en spelmateriaal en natuurlijk een beker, aan de fitste juf of meester op de winnende basisschool persoonlijk overhandigen.

Deze editie worden ook diverse ambassadeurs gekoppeld aan de Nationale Sportweek in Gelderland. Op de website geldersesportfederatie.nl/nsw worden zij vanaf maandag 11 juni gepresenteerd. Hier is nu al de promotievideo van Jochem van Gelder te bekijken en algemene informatie over de Nationale Sportweek 2018. Omroep Gelderland is als mediapartner verbonden aan de Nationale Sportweek in Gelderland.