Op vrijdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag. Cultuurplein Noord Veluwe en Alzheimer Nederland, afdeling Oost Veluwe, organiseren tussen 14.00 tot 16.15 uur in Heerde een prachtig muziekfestijn

Op vrijdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag. Cultuurplein Noord Veluwe en Alzheimer Nederland, afdeling Oost Veluwe, organiseren samen met vele organisaties van 14.00 tot 16.15 uur in de Heerd in Heerde een prachtig muziekfestijn. ‘Muziek beweegt mensen’ is het thema. Er zal rustige muziek te horen zijn maar ook lekkere swingende nummers. De toegang tot deze middag is gratis, evenals koffie en theeAanmelden is niet nodig.

Muzikaal ontspannen
“Meestal kun je niet stil blijven zitten bij mooie muziek, dus ook bewegen op muziek komt die middag aan bod”, aldus Jan Bertil Pool, namens Cultuurplein Noord Veluwe. Alle mensen die graag eens muzikaal willen ontspannen zijn van harte welkom, ook mensen die meer willen weten over dementie of vormen van hersenletsel, of er zelf (zijdelings) mee te maken hebben.

Prikkel de hersenen
Doel van ‘Muziek beweegt mensen’ is dat meer en meer mensen zich bewust gaan worden wat dementie is, wat het met mensen doet en hoe je er mee om moet gaan. Een steeds grotere groep mensen zal hier mee te maken krijgen omdat we met z’n allen steeds ouder worden. Belangrijk is de hersenen te prikkelen en uit te dagen. Kunst, muziek en bewegen prikkelen de hersenen en stimuleren om na te denken, over grenzen heen te gaan.

Meer informatie ontvangen? Website Cultuurplein Noord-Veluwe

Nationale Sportweek
Als opmaat naar het Muziekfestijn in Heerde zullen er in de week van 17 tot 21 september in de hele regio verschillende activiteiten plaatsvinden met hetzelfde thema. Deze zullen gepubliceerd worden in onder andere de Nationale Sportweek-krant van de gemeente Epe, lokale kranten en op de website van Actief Heerde. Een voorbeeld is ‘Brain-training’ bij fitnesscentrum Epe. De Nationale Sportweek wordt gevierd in heel Gelderland.