Gelders Sportgala 2018 via livestream te zien bij Omroep Gelderland

Het Gelders Sportgala 2018 vindt dit jaar plaats op dinsdag 11 december in het Apeldoornse Theater Orpheus en is met ruim 400 genodigden volledig gevuld. Om toch met iedereen in én buiten Gelderland het jaarlijkse gala samen te beleven verzorgt Omroep Gelderland deze avond een livestream.

Tijdens het Gelders Sportgala worden de Gelderse topsporters en talenten geëerd en de mooie sportmomenten die in 2018 hebben plaatsgevonden gevierd. De sporters uit de provincie Gelderland die dit jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd, staan in het middelpunt. Naast de uitreiking van diverse sportprijzen, waaronder de Gelderse Sportprijs met Teun Mulder in 2017 als winnaar, staat show en entertainment centraal.

Voor de organisatie van het Gelders Sportgala werken provincie Gelderland, de Gelderse Sport Federatie en Topsport Gelderland nauw samen. Het feestelijke evenement vindt jaarlijks in een andere stad plaats. Dit jaar is dat Apeldoorn. Als mediapartner doet Omroep Gelderland van deze editie niet alleen verslag, maar wordt het evenement ook in zijn geheel via een livestream uitgezonden. De livestream is te volgen via www.gld.nl, de app van Omroep Gelderland, Facebook en YouTube.

Guido Lavalaye van Omroep Gelderland vertelt: “Wij doen al jaren verslag van het Gelders Sportgala. Om het belang van de sport en de prestaties van de Gelderse sporters nog breder onder de aandacht te brengen, maken wij een meercameraregistratie van deze editie van het gala en bieden we een livestream aan.”

Ook de provincie is verheugd met de live-registratie. “Het gala is uitgegroeid tot een vast netwerkmoment voor iedereen die betrokken is bij de sport in Gelderland”, zegt Jan Markink, gedeputeerde bij de provincie Gelderland.Tijdens het gala laten we zien met sport het beste en mooiste uit Gelderland te halen. En juist dat willen we voor iedereen zichtbaar maken. Wij zijn verheugd dat Omroep Gelderland een livestream gaat verzorgen. Daardoor kan iedere sportliefhebber het Gelders Sportgala 2018 live meemaken.”

Het sportgala is dinsdag 11 december tussen 20.00 en 21.30 uur live te zien bij Omroep Gelderland via www.gld.nl, de app en YouTube.