De Gelderse Sport Federatie heeft het keurmerk ‘nijntje Beweegdiploma’ toegekend gekregen

Het ontwikkelen van de motoriek bij jonge kinderen is enorm belangrijk. Niet alleen vanwege het fysieke, maar ook het sociale aspect. Peuters en kleuters hebben plezier in bewegen. Elke stoeprand, bank of iets dergelijks nodigt hen uit om te bewegen, te spelen en te ontdekken. De peuter en kleuter maakt een enorme ontwikkeling door, waarbij deze drang tot bewegen erg belangrijk is.

De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie heeft daarom het nijntje Beweegdiploma bedacht. Daarmee leren peuters en kleuters op een leuke manier de basis van bewegen. Dat betekent veel bewegen op verschillende manieren waarbij plezier centraal staat.

Ook de Gelderse Sport Federatie vind het belangrijk dat kinderen van jongs af aan al plezier in bewegen ervaren. Hierom zijn wij een officieel erkende aanbieder van het nijntje Beweegdiploma. Met deze toekenning kunnen onze gecertificeerde buurtsportcoaches nu ook het nijntje Beweegdiploma aanbieden binnen jouw basisschool, (gymnastiek)vereniging of kinderopvang locatie.

Wilt u volgend schooljaar graag aan de slag met het nijntje Beweegdiploma? Neem dan gerust contact op met onderstaand contactpersoon om een traject op maat te maken.

Op deze website vind je alle informatie over het nijntje Beweegdiploma: nijntje Beweegdiploma

Anneke Neijenhuis

Projectcoördinator