Ruim 300 genodigden zijn donderdag 28 november aanwezig op Papendal voor alweer de 10e editie van het Gelders Sportgala

De mooiste Gelderse sportmomenten van het afgelopen jaar, de aftrap van het nieuwe Gelders Sportakkoord en antwoord op de grote vraag: wie wint de Gelderse Sportprijs 2019? Donderdag 28 november vindt alweer de tiende editie van het Gelders Sportgala plaats. Een jubileumeditie die in de vorm van een dinnershow plaatsvindt. Gedeputeerde Jan Markink: ‘We vieren al tien jaar de mooie prestaties van onze Gelderse sporters. Dit is een jubileum waar we trots op mogen zijn. Onze sporters zijn een inspiratie voor ons allemaal.’

Het sportgala wordt jaarlijks gehouden in een andere Gelderse plaats. Dit jaar is Arnhem gaststad met Papendal als locatie. In het kader van het themajaar Sport & Voeding van de provincie Gelderland nemen de ruim driehonderd genodigden aan tafel plaats. Topsportkok van Papendal Erik te Velthuis heeft voor de jubileumeditie een driegangendiner samengesteld, geserveerd door studenten van ROC Rijn IJssel. De presentatie is wederom in handen van NOS Studio Sport presentator Sjoerd van Ramshorst.

Jan van Dellen, wethouder Sport, is er trots op dat Arnhem gaststad is van het Gelders Sportgala: “Zeker in dit bijzondere jubileumjaar. Het gala is voor ons een mooi moment om namens de gemeente Arnhem, Papendal, KNWU en de provincie Gelderland officieel de samenwerkingsovereenkomst voor het WK BMX, dat in 2021 plaatsvindt, te ondertekenen.”

Aftrap Gelders Sportakkoord 2.0
Tijdens het gala vindt ook de aftrap van het vernieuwd Gelderse Sportakkoord plaats. Een aantal partners geeft op een ludieke manier aan samen aan te slag te gaan met het vernieuwen van het sportakkoord en de invulling van het nieuwe platform gelderssportakkoord.nl. Jan Markink: ‘Het moment is nu om nieuwe inzichten te verwerken in een vernieuwd akkoord.  Om te verbinden, inspireren en de kracht van sport om te zetten in concrete resultaten voor de inwoners van Gelderland.’

Wie volgt Annemiek van Vleuten op?
Hoogtepunt van de avond is de uitreiking van de Gelderse Sportprijs. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een Gelderse sporter of sportpersoonlijkheid op basis van een bijzondere prestatie of speciale betekenis voor de sport. Vorig jaar viel die eer te beurt aan wielrenster Annemiek van Vleuten. Winnaars van eerdere jaren zijn onder meer baanwielrenner Teun Mulder (2017) en wielrenner Maarten Tjallingii (2016).

10 jaar Gelderse sportprestaties vieren
Jaarlijks organiseren Gelderse Sport Federatie en Topsport Gelderland in opdracht van de provincie Gelderland het Gelders Sportgala. Hierin staan sporters uit de provincie Gelderland, die een bijzondere prestatie hebben geleverd, centraal.Het evenement heeft een vaste plek op de kalender gekregen en we laten inmiddels al tien jaar zien dat Gelderland de sportprovincie van Nederland is. Aanwezigen voor het Gelders Sportgala hebben persoonlijk een uitnodiging ontvangen.