Bent u er van op de hoogte dat de Europese subsidie voor duurzame inzetbaarheid op 25 juni weer open gaat?

Bent u er van op de hoogte dat de Europese subsidie voor duurzame inzetbaarheid binnenkort weer open gaat? Dat er € 15 miljoen beschikbaar is? En dat uw organisatie tot € 12.500,- subsidie aan kunt vragen? Dé uitgelezen mogelijkheid voor uw bedrijf om de vitaliteit van uw medewerkers te onderzoeken. Fitte, vitale en gezonde medewerkers zijn van groot belang voor een goed presterend en succesvol bedrijf. De Gelderse Sport Federatie ondersteunt u graag bij het ontwikkelen en aanbieden van vitaliteitsprogramma’s. Ook bij de subsidieaanvraag helpen wij graag. Wilt u een aanvraag doen? Dan is haast geboden! De aanvraagperiode gaat 25 juni al open. Voor die tijd moet de subsidieaanvraag, het plan van aanpak en de financiering van de vitaliteit van uw werknemers rond zijn.

Wist u dat?
• vitaliteit tot een gezonder brein en betere werkprestaties leidt?
• elke euro die geïnvesteerd wordt in een gezonde leefstijl, drie euro aan ziektekosten bespaard?
• Nederlanders het langst zitten van alle Europeanen?
• aan de slag gaan met een vitaliteitsprogramma de sfeer op de werkvloer verbetert?

VRAAG DUS VANDAAG NOG DE SUBSIDIE AAN!
Ondanks bovengenoemde feiten is de invoering van een vitaliteitsbeleid nog niet voor elk bedrijf vanzelfsprekend. De wil is er vaak wel, maar hoe pak je het aan?  Met onze professionele vitaliteitsprogramma’s bieden we advies en inspiratie om werknemers fit, vitaal en energiek te krijgen én te houden. Het geeft u onder meer inzicht in hoe fit uw bedrijf is, onderzoekt de werkbeleving van uw werknemers en biedt individuele leefstijlcoaching. Onze programma’s bestaan uit meerdere modules die wij als totaalpakket of losse moduleskunnen aanbieden. Samen bekijken we welke modules we kunnen inzetten om van uw medewerkers VITALE werknemers te maken. U kiest de onderdelen die bij uw bedrijf passen en de Gelderse Sport Federatie voert ze voor u uit.

Bewustwording
Een vitaliteitsprogramma levert uw bedrijf veel op, zoals blijkt uit succesvolle programma’s die wij bij diverse bedrijven al hebben mogen uitvoeren. Een voorbeeldcase is Viattence waar wij de organisatie coachte en alle deelnemers van adviezen en tips voorzagen. “Wij wilden de uitdaging aangaan om mentaal en fysiek fitter te worden”, aldus Marjan Hop namens het zorgbedrijf. “Het was ontzettend leuk en interessant om bezig te zijn met beweegactiviteiten en gezond eten. Het belang van een goede balans werd ons echt duidelijk gemaakt, met name bij de medewerkers met een zittend beroep.” Met de gemeente Berg en Dal is recent een vitaliteitsprogramma doorlopen, dat bestond uit de workshops Gezonde leefstijl en Voeding. Mark Brouwer, P&O adviseur binnen de gemeente: “Wij vinden dat het past bij goed werkgeverschap. Het is begonnen vanuit een stukje bewustwording. Het is ons er veel aan gelegen om onze medewerkers zowel fysiek als mentaal gezond te houden.”

Wilt u ook werken aan een gezonde leefstijl en vitaliteit van de medewerkers binnen uw bedrijf? Wij komen graag langs om hierover geheel vrijblijvend van gedachten te wisselen. Neem snel contact op met Jordi Doornebosch voor het maken van een afspraak.

Jordi Doornebosch

Accountmanager