Donderdagochtend 4 oktober werden in Putten de fitste juf en de fitste meester van Geldeland in het zonnetje gezet

Iets voor half negen worden de medewerkers van de Gelderse Sport Federatie, Jochem van Gelder en de verslaggeefster van Omroep Gelderland bij de Ichthusschool in Putten nog even op afstand gehouden. De juf waar het allemaal om draait heeft namelijk ‘pleindienst’ en weet niks van de prijs die zij even later tot haar grote  verrassing in ontvangst mag nemen.

Presentator Jochem van Gelder snelt om negen uur de school binnen en roept alle basisschoolkinderen om zich op het plein te melden. Als even later het schoolplein bezet is met kinderen en toegesnelde ouders, maakt Jochem van Gelder bekend dat juf Nelleke met een tijd van 18 minuten en 29 seconden de grote winnaar is van de ‘muurzit’ challenge en zich een jaar lang de Fitste Juf van Gelderland mag noemen. Een glimmende beker, een kist vol sportattributen, een trotse juf, blije leerlingen, klappende ouders en een lachende directeur maken het feest compleet.

Een uur later en ongeveer 1500 meter verderop staat hetzelfde te wachten voor de fitste meester. De korte rit brengt ons bij basisschool de Akker. Jochem van Gelder zorgt er op geheel eigen wijze voor dat het schoolplein binnen enkele minuten volgelopen is. Met een tijd van ruim 6 minuten kreeg meester Roel de beker uitgereikt. Daarnaast bedankte Jochem de aanwezige buurtsportcoaches van Jong Putten voor hun inzet om zoveel mogelijk juffen en meester de challenge te laten uitvoeren.

Op beide scholen werden de trotse winnaars nog geïnterviewd door Omroep Gelderland.