De Gelderse Sport Federatie organiseerde tijdens de Nationale Sportweek een sportieve activiteit op het schoolplein van CBS De Enk in Eerbeek

Bij CBS De Enk in Eerbeek wordt achter de schermen hard gewerkt aan een nieuw schoolplein. Op het nieuwe plein is straks ruimte voor sport, spel en natuurbeleving. Het ontwerp is nagenoeg rond, maar tot het zover is is het plein nog leeg en kaal. Om de leerlingen, leerkrachten en ouders een voorproefje te geven organiseerde de Gelderse Sport Federatie op vrijdag 27 september, tijdens de Nationale Sportweek, een sportieve activiteit op het schoolplein.

Wat is er nou leuker dan je zelf bedachte spelcoating terug te zien op het schoolplein? Voor Job en Leanne werd dit werkelijkheid. Zij waren de winnaars van een tekenwedstrijd op school en zagen hun tekening tot leven komen op het schoolplein. De ontwerpen van Job en Leanne waren kleurrijk en fantasievol. Met gekleurde driehoeken, cirkels en een heuse rivier om slootje te springen.

De Gelderse Sport Federatie had de contouren van de coatings uitgezet maar het was aan de leerlingen om de coatings te voorzien van hun vrolijke kleuren. Door alle leerlingen van groep 1 t/m 8 werd er de hele ochtend hard gewerkt aan het inkleuren van de spelcoatings. Na de middagpauze was het tijd om de coatings uit te proberen. Aangemoedigd door ouders en leerkrachten werd er enthousiast gespeeld. Van hinkelen en verspringen tot twister en stoelendans op kleur.

Vandaag is weer aangetoond dat je met enkel stoepkrijt en wat creativiteit alle kinderen aan het bewegen krijgt

De Gelderse Sport Federatie had spelkaarten voorbereid, maar de leerlingen bedachten al snel hun eigen spel. “Kinderen zitten vol met creativiteit en weten de leukste spellen te verzinnen”, aldus Roel Hazenberg van de Gelderse Sport Federatie. “ Vandaag is weer aangetoond dat je met enkel stoepkrijt en wat creativiteit alle kinderen aan het bewegen krijgt. Van de kleinsten uit groep 1 tot aan de stoere kinderen uit groep 8. Allemaal konden ze op hun eigen manier deelnemen aan een spel.

Na afloop werden de ontwerpen en bijbehorende spelkaarten overhandigd aan de school. Zo kunnen ze de activiteit nog een keer herhalen. Adjunct-directeur Bob Kaan: “Het was een dag met veel bewegen, gezelligheid en betrokkenheid. Mooi om te zien hoe enthousiast alle kinderen meewerkten en meespeelden op de zelfgemaakte velden”.

Fotografie: Paul Meima

Annemiek van de Grint

Senior Projectcoördinator & sportformateur