Over al in Gelderland bedenken buurtsportcoaches creatieve oplossingen om mensen in beweging te houden

Sinds de invoering van de maatregelen rond corona vorige week zit iedereen veel meer thuis. Maar bewegen is wel belangrijk! Over al in Gelderland bedenken buurtsportcoaches creatieve oplossingen. Hun normale werk op scholen en in de buurt ligt nu noodgedwongen stil, maar virtueel kun je toch lekker samen in beweging komen. Keuze genoeg!

Beweegchallenges
Zo delen buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek dagelijks een filmpje met een beweegchallenge om iedereen in beweging te houden. Buurtsportcoach Jesse Terpstra: “Normaal gesproken doen we gave activiteiten in de gymzaal, de buurt of op het schoolplein. Nu moeten we proberen iedereen thuis in beweging te krijgen en houden. Van stapelen met wc rollen tot een traploop-challenge. Geen beweegchallenge is te gek!” Meedoen?

Goed Bezig Oldebroek post dagelijks om 10:00 uur een uitdaging via
Facebook https://www.facebook.com/goedbezigoldebroek/
Youtube https://www.youtube.com/channel/UC3vWICsvDnZCUKCsp0DAnvQ
Instagram https://www.instagram.com/goedbezigoldebroek/

Beweging voor senioren
Zit je liever voor de tv? Sinds maandag 23 maart zendt Omroep Gelderland elke dag om 10 uur Gelderland in Beweging uit. Sportservice Ede laat zien hoe je kunt bewegen met attributen van in en om het huis. De lessen zijn gericht op ouderen, maar natuurlijk kan iedereen meedoen. Het eerste kwartier zijn oefeningen, daarna volgt elke keer een speciale les, van linedancing tot stoelgym.
Ga naar Gelderland in Beweging

GA! Harderwijk
Senioren kunnen ook terecht bij Gezond Actief Harderwijk, dat regelmatig filmpjes met workouts plaatst.
Bekijk hier de filmpjes

Doesburg Beweegt
Ook de buurtsportcoaches in Doesburg hebben enkele leuke video’s op hun YouTube-kanaal staan, waaronder een handstand challenge.
Bekijk hier de filmpjes 

Digitale workouts en wandelroute in Duiven
Ook de buurtsportcoaches van het BOSS team in Duiven zitten niet stil. Zij houden mensen in beweging door digitale workouts op youtube.

Daan Reintjes, BOSS-buurtsportcoach: “Het is zo belangrijk om nu in beweging te blijven. Niet alleen om je fysiek goed te blijven voelen, het draagt ook bij aan een geestelijke gezondheid. Zo hebben weeen sportieve wandelroute uitgezet in het Horsterpark. Tijdens een mooie route kom je verschillende kaartjes tegen met sportieve en uitdagende oefeningen, zoals jumping jacks, lunges etc. Uiteraard blijven we waarschuwen dat mensen afstand houden van elkaar. Op deze manier blijf je op een verantwoorde manier fit!”

Tips voor kinderen
Jongerenwerker Zakaria en Buurtsportcoach Mitch uit Beuningen geven tips aan kinderen hoe ze toch verantwoord naar buiten kunnen. Je ziet ze in dit filmpje:

En de buurtsportcoaches van Jong Putten testen of je kan tafeltennissen op de eetkamertafel, brengen peuters in beweging met wasknijpers en ontwikkelden het ‘ik verveel me nooit-spel. Kijk op https://www.facebook.com/JongPutten/

Hebben jullie ook leuke ideeën? Deel ze met ons! Het brengt anderen ook weer op ideeën!

Petra Schipper

Senior Projectcoördinator & sportformateur