Op de vernieuwde groene schoolpleinen van basisschool De Groene Ring in Duiven worden door de Gelderse Sport Federatie actieve pauzes verzorgd

Basisschool De Groene Ring heeft in Duiven twee locaties, ‘Noord’ en ‘Zuid’. Door middel van pauzespelletjes en sportclinics worden de grote pauzes actief besteed en wordt er op sportieve en creatieve wijze gebruik gemaakt van de mooie schoolpleinen aan de Bergdravik en de Schoolstraat.

Op beide locaties wordt gebruik gemaakt van door de Gelderse Sport Federatie ontwikkelde opdrachtkaarten. Door wekelijks een Spel van de Week in te plannen, krijgen de pauzeactiviteiten een structureel karakter. De activiteiten zorgen ervoor dat kinderen gezamenlijk actief zijn, op een leuke manier in beweging komen en tevens wordt een gezonde leefstijl gestimuleerd. De actieve pauzes staan tot en met de zomer op het programma in Duiven.

actieve pauze_De Groene Ring_5

Ook actief aan de slag in de pauze?
Wil jij op jouw school ook aan de slag met actieve pauzes, of wil je je op een ander manier inzetten op een actieve school? Vanuit ons programma B-Fit zijn er diverse interessante en leerzame mogelijkheden? Neem gerust contact met Anneke Neijenhuis.

Anneke Neijenhuis

Projectcoördinator