De side-events zijn nu echt begonnen! Skate-skeeler- en ijsvereniging SNH uit Heumen heeft zich ten doel gesteld om op 6 scholen in 10 dagen 28 clinics te verzorgen.

SNH, aangesloten bij de KNSB, biedt diverse activiteiten op het gebied van skaten, skeeleren en schaatsen op natuurijs. Dat het een zeer actieve vereniging is, blijkt wel uit de volgende uitdaging: Henk Roelofs van de Heumense vereniging heeft aangegeven om voor 6 scholen, in 10 dagen 28 clinics te verzorgen. In totaal zijn dat 856 leerlingen van het basisonderwijs! Op Koningsdag werd één van de eerste skate-clinics georganiseerd. De clinics zijn onderdeel van een reeks side-events in aanloop naar het WK Inline-skaten. In augustus vormt de provincie Gelderland het decor voor de wereldkampioenschappen, met wedstrijden in Arnhem en Heerde.

Side-events in aanloop naar het WK
De GSF ondersteunt de KNSB bij het scholenprogramma met ons brede netwerk van combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches in heel Gelderland. Daarnaast zijn wij mede-organisator bij de doelstelling om in de maanden mei en juni 135 clinics te geven op basisscholen in Gelderse gemeenten. In deze periode maken 3.375 kinderen actief kennis met het inline-skaten. Tot slot  ondersteunen wij bij het G-skateprogramma.

Merlin Bos

Senior Projectcoördinator | Jeugdfonds Sport & Cultuur