Een kennismaking met Runningtherapie, wanneer is dit een goed idee en is het iets voor mij?

Runningtherapie is het (therapeutisch) inzetten van een rustige duurloop onder begeleiding van een runningtherapeut als aanvullende behandelvorm voor mensen met psychische klachten. Denk hierbij aan een teveel aan stress, burn-out verschijnselen of depressieve gevoelens. Lopen blijkt een effectief middel om deze klachten mede te verminderen.

De workshop vindt buiten plaats, onder leiding van een gecertificeerde Running Therapeut. We doen een aantal warming-up oefeningen en gaan daarna aan de slag met lopen, terwijl er ondertussen meer wordt verteld over running therapie en hoe dit in te zetten bij individuele deelnemers of groepen. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat deelnemers moe worden van deze workshop, alle oefeningen zijn daarom laagdrempelig en geschikt voor zowel mensen mét als zonder hardloopervaring. Kern van de runningtherapie is het gebruik van hardlopen om de psychische conditie te verbeteren. Het hardlopen wordt opgebouwd tot een niveau dat een ontspannen duurloop van een half uur (of meer) mogelijk is. De weg er naar toe is niet altijd leuk of makkelijk, maar als het punt bereikt is levert dat veel voldoening op.

Lengte workshop: 60-90 minuten

Aantal deelnemers: 12 (maximum per workshop)

Na deze workshop is het mogelijk om in een vervolgtraject individueel, of in een groepje daadwerkelijk aan de slag te gaan met runningtherapie.

Meer weten of wil je de workshop runningtherapie volgen? Neem contact op met Miranda Wassink, zie contactgegevens onderaan de pagina.

Reactie deelnemer:
Ik vond het zelf een leuke training met een heldere uitleg en een duidelijke boodschap. Ook leuk dat het groepje zo divers was en dat dat ook gewoon kan in zo’n training.

Overzicht workshops
De workshop bewustwording en omgaan met stress is één van de workshops die wij bieden:

 

Miranda Wassink

Projectcoordinator