Een programma op maat voor fitte en vitale werknemers

Steeds sneller veranderend werk en tot hogere leeftijd doorwerken vragen veel van werknemers. Vitale werknemers hebben meer werkplezier en een hogere productiviteit, en zijn minder vaak ziek. Voor werkgevers is het dus van belang de fitheid van werknemers te stimuleren. Met het programma ‘Vitale werknemer’ biedt de GSF advies en inspiratie aan werkgevers om werknemers fit, vitaal en energiek te krijgen. Het programma bestaat uit een aantal onderdelen waarmee je een traject op maat kunt samenstellen.

Vijf modules
Samen met jou bekijkt de GSF welke modules je kunt inzetten om van je medewerkers vitale werknemers te maken.
1. Digitale vragenlijst
Met een anonieme digitale vragenlijst kunnen wij de werkbeleving, gezondheid en het werkvermogen van je werknemers in kaart brengen. Je krijgt een rapport met resultaten op groepsniveau en aanbevelingen.
2. Fysiek onderzoek
Je kunt je medewerkers een PMO (Preventief Medisch Onderzoek) of een PAGO (Periodiek Arbeids Gezondheidskundig Onderzoek) aanbieden. De testen vinden plaats in de gezondheidsbus die langskomt bij je bedrijf. De werknemer krijgt de belangrijkste resultaten en handige tips in een kort persoonlijk gesprek te horen.
3. Leefstijlcoaching of focusgesprekken
Voor sommige werknemers is meer persoonlijke begeleiding gewenst. De leefstijlcoaching richt zich op het beweegpatroon en op gezonde voeding. Voor medewerkers die op basis van hun risicoprofiel een intensievere begeleiding nodig hebben zijn focusgesprekken mogelijk.
4. Workshops
Vanuit de GSF bieden wij verschillende workshops voor uw medewerkers aan om inzicht te geven in het belang van vitaliteit een gezonde leefstijl:
Gezonde leefstijl
Voeding
Slaap
Vitaliteit
Stress
5. Beweegprogramma
De GSF kan verschillende activiteiten organiseren om medewerkers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met sporten en bewegen. Wij bieden een breed pakket aan sportclinics. Van waterpolo tot hardlopen en van rolstoelbasketbal tot volleybal.

Nederlanders zitten het langst
Wist je dat Nederlanders het langst zitten van alle Europeanen? Klik op download voor een factsheet zitgedrag (bron: Kenniscentrum Sport, 2017).

Download

Duurzame inzetbaarheid
Bedrijven en organisaties die werk maken van de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers plukken daar de vruchten van. Wist je dat gezonde medewerkers een rendement kunnen opleveren tot wel 280%? (PWC 2009-2011). Investeren in duurzame inzetbaarheid is dus belangrijk voor je organisatie. Het programma ‘Vitale werknemer’ geeft je op groepsniveau inzicht in hoe fit je werknemers zijn, onderzoekt de werkbeleving van je werknemers en biedt individuele leefstijlcoaching. De GSF heeft het programma in verschillende organisaties uitgevoerd, bijvoorbeeld bij zorginstelling Viattence, het UWV, Heilbronn en de gemeente Berg en Dal.  “Het was ontzettend leuk en interessant om bezig te zijn met beweegactiviteiten en gezond eten,” vertelt Marjan van Viattence. “Het belang van een goede balans werd ons echt duidelijk gemaakt, met name bij de medewerkers met een zittend beroep.”

Miranda Wassink

Projectcoordinator