GSF adviseur neemt jouw sportvereniging onder de loep

Wil je weten hoe (financieel) gezond jouw sportvereniging is? Wat de gevolgen van de demografische ontwikkelingen in jouw gemeente of regio zijn voor de toekomst van je club? Of wil je als gemeente weten welke sportverenigingen toekomstbestendig zijn? Laat dan een verenigingsscan uitvoeren. Daarbij neemt een adviseur van de GSF jouw vereniging onder de loep. De adviseur kijkt onder andere naar de organisatiestructuur, de opbouw van het ledenbestand en de financiële situatie. Ook zijn zaken als de in- en externe communicatie, clubsfeer en -cultuur en de accommodatie van belang.

Gericht actieplan voor gezonde toekomst
De uitkomsten van de scan vertalen wij naar een gericht actieplan voor je vereniging dat aansluit op het beleid van je gemeente. Je ontvangt een uitgebreid rapport, dat ingaat op de sterke en zwakkere punten van je organisatie. Het rapport bevat aanbevelingen die gericht zijn op de ontwikkeling van een toekomstbestendige vereniging. Een vereniging met een sterke organisatie, een stabiel ledenbestand en die financieel zelfredzaam is. Naast het rapport voeren we een aantal adviesgesprekken voor extra uitleg van de tips. De scan is altijd maatwerk en gericht op de toekomst.

Goed beeld vereniging en feedback op het functioneren
De GSF heeft scans gedaan bij onder andere voetbal-, hockey-, korfbal-, atletiek-, tennis-, bridge-, paardensport- en hondensportverenigingen. Veel verenigingen passen hun beleid aan naar aanleiding van de adviezen. Nico Verzijl van atletiekvereniging Athlos over de scan: “Fijn van de verenigingsscan is dat er positieve en negatieve punten naar voren komen. Je krijgt een goed beeld hoe je als vereniging gezond kunt blijven.” Bij voetbalvereniging RKPSC Pannerden waardeerden ze de feedback op het functioneren van de vereniging. “Het belangrijkste effect is dat je een spiegel voorgehouden krijgt,” vindt Francis van Haren, manager algemene zaken.

Doe onze quick scan voor een snel inzicht
Je kunt zelf alvast onze quick scan uitvoeren om een globaal overzicht te krijgen wat er goed gaat binnen de vereniging en wat de knelpunten zijn. Het invullen van deze verenigingsthermometer geeft een score en een algemeen beeld van hoe het met de vereniging gesteld is. Klik op onderstaande afbeelding om de thermometer te starten.

Miranda Wassink

Projectcoordinator