Vergroot de impact van sportevenementen met aantrekkelijke, spannende, interactieve en/of informatieve side-events

Organiseer je een (top)sportevenement en wil je daar meer of andere doelgroepen bij betrekken?  Met side-events in aanloop naar, tijdens of na afloop van jouw evenement breng je de sport voor iedereen nóg dichterbij. De GSF kan verschillende activiteiten voor je organiseren. Bijvoorbeeld gericht op onderwijs, zoals clinics op basisscholen en tijdelijke lespakketten. Maar ook clinics voor specifieke doelgroepen samen met een lokale sportvereniging, bijeenkomsten voor bedrijven of activiteiten voor sporters met een beperking.  Met side-events van de GSF vergroot je de impact van jouw sportevenement, bereik je nieuwe doelgroepen en creëer je extra entertainment voor bezoekers.

Reikwijdte sportevenement vergroten
Elk jaar zijn er in de provincie Gelderland grote (inter)nationale topsportevenementen. Voor veel van deze evenementen heeft de GSF side-events georganiseerd. Zoals voor de Giro in 2016, het WK vrouwenvoetbal WEURO 2017, het WK Inline & Freestyle skaten 2018, de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek, WK Paracycling in 2019 en Rush Hour Nijmegen 2019. Momenteel ligt de focus alweer op aankomede evenementen, zoals de European Company Games (ECSG 2021) in Arnhem en het WK Volleybal voor dames in 2022.

Vergroot de reikwijdte van jouw evenement
Met side-events kun je de reikwijdte van het sportevenement vergroten. Dit betekent dat activiteiten in meer gemeenten kunnen plaatsvinden en zo mogelijk provinciebreed worden uitgerold. Op die manier kunnen zoveel mogelijk mensen genieten van dergelijke grote sportevenementen in Gelderland. Vaak is dit ook een voorwaarde bij overheidssubsidie.

Projectleider GSF coördineert
Als je wilt kan  een projectleider van de GSF de hele coördinatie doen, van het maken van een plan van aanpak tot de uitvoering van de side-events. Op die manier kun jij je als evenementenorganisator volledig focussen op het sportevenement. Uiteraard zorgt de projectleider bij de uitrol van de side-events wel voor verbinding met het evenement. We werken daarbij nauw samen met de organisatie, de sportbond en lokale overheden. Bij het coördineren van de side-events maken we waar nodig gebruik van ons brede netwerk van onder andere scholen, sportverenigingen en buurtsportcoaches. De lijnen zijn kort en dat vergemakkelijkt de uitrol. We kunnen je ook adviseren bij het aanvragen van subsidie bij bijvoorbeeld de provincie Gelderland.

Merlin Bos

Senior Projectcoördinator | Jeugdfonds Sport & Cultuur