Actieve schoolpleinspelletjes voor je leerlingen op het schoolplein

Bewegen voor kinderen is belangrijk. Juist in de pauzes (het speelkwartier of tussen de middag) wil je graag dat kinderen het schoolplein gebruiken om te bewegen. Maar hoe krijg je je leerlingen actiever? Bij de training pauzeactiviteiten leren we leerkrachten en BSO/TSO-medewerkers om sport- en spelactiviteiten te geven op het schoolplein. Met een goed pauzeprogramma vol schoolpleinspelletjes gaan kinderen meer bewegen en ontstaan er minder conflicten.

Naar een jaarkalender met pauzespelletjes
Wij geven deze cursus bij jou op locatie zodat je medewerkers alles direct in de eigen situatie kunnen toepassen. De training duurt acht dagdelen. We bedenken samen spelletjes die passen bij jullie schoolplein en geven advies over eventuele aanpassingen van het plein. In de cursus leren leerkrachten en BSO/TSO-medewerkers verder hoe ze leerlingen kunnen begeleiden bij het buitenspelen. Ook krijg je inzicht in hoe kinderen daar spelenderwijs bij leren. Alle spelletjes verzamelen we in een map, en aan het eind van de cursus heb je een jaarkalender met afwisselende pauzeactiviteiten.

Schoolplein kinderen cirkels

Voorwaarden
Voor het organiseren van deze cursus moet er een locatie beschikbaar zijn waar we spelletjes kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld een schoolplein of speelveld. Per dagdeel kunnen er minimaal vier en maximaal tien personen (leerkrachten en BSO/TSO-medewerkers) meedoen aan de cursus. De startdatum is in overleg.

Anneke Neijenhuis

Projectcoördinator