Van 20 tot en met 29 september is het feest! Dan wordt voor de 16e keer de Nationale Sportweek in Gelderland georganiseerd

Sinds 2012 fungeert de GSF als ‘aanjager’ voor de Nationale Sportweek (NSW) in Gelderland. Gemeenten, sportverenigingen, scholen en inwoners worden enthousiast gemaakt en gestimuleerd om tijdens de NSW te sporten en te bewegen. In de loop der jaren is de Nationale Sportweek een bekend fenomeen geworden bij de Gelderse gemeenten met als hoogtepunt 52 deelnemende gemeenten in 2016.

De GSF werkt tijdens de NSW al enkele jaren samen met Jochem van Gelder om ludieke acties te organiseren. Voorgaande jaren was de actie ‘Fitste juf en meester van Gelderland’ een groot succes. Ook dit jaar hebben we weer een leuke, informatieve en actieve challenge: ‘Koken met van Gelder’. Het provinciale thema Sport & Voeding  gaan we hiermee op een sportieve manier onder de aandacht brengen bij niet alleen scholen, maar ook bij sportverenigingen en bij bedrijven.

Maak kans om de gezondste kantine van Gelderland te worden + een fantastisch kookpakket!
Sportverenigingen, scholen & bedrijven krijgen de opdracht om te laten zien hoe zij met de elementen sport, voeding en gezondheid omgaan. Geef aan hoe gezond jouw kantine is of wat er volgens jou moet gebeuren om een gezonde kantine te krijgen. Oftewel:

Hoe gezond is de kantine op jouw school, bij jouw sportvereniging of binnen jouw bedrijf? Stuur ons een recept, foto of video van jullie gezonde hap! (of van een gewenste, toekomstige gezonde hap)

Ga de uitdaging aan tijdens de kookchallenge!
Vanaf maandag 16 september kun jij je via deze pagina aanmelden met jouw school, sportvereniging of bedrijf. Maak kans om deel te nemen aan deze gezonde, uitdagende en vooral smakelijke kookchallenge met Jochem van Gelder! Ga in een echte finale en in aanwezigheid van een echte jury de strijd met elkaar aan en misschien wordt jouw sportvereniging, school of bedrijf wel de gezondste kantine van Gelderland!

Heb je een vraag over ‘Koken met Van Gelder’? Stuur een mail naar: nsw@geldersesportfederatie.nl.


De challenge ‘Koken met Van Gelder’ is onderdeel van de Nationale Sportweek 2019