Met deze opleiding leer je leiding te geven in de recreatiesport

Werk je met mensen en wil je hen in beweging krijgen, maar geen complete opleiding tot gymleraar/-lerares volgen? Dan is de opleiding LSR iets voor jou! De opleiding is bijvoorbeeld geschikt voor diëtisten, leefstijlcoaches, medewerkers van kinderopvangorganisaties of recreatieteams. Ook buurtsportcoaches en aankomende sportleiders in het buurt- en welzijnswerk kunnen deelnemen. Je leert leiding te geven in de recreatiesport. Bijvoorbeeld op het gebied van animatie, spelen en spelletjes.

Zes lesdagen, stage en diploma
De opleiding duurt zes lesdagen plus een examendag, verdeeld over vier maanden. Daarnaast loop je dertig uur stage bij een vereniging/sportclub. Na het volgen van deze opleiding kun je zelf mensen en groepen begeleiden bij beweegactiviteiten. Je sluit af met een examen en bij goed gevolg ontvang je een diploma.

De opleiding wordt gegeven in samenwerking met Kosmeoo Health. De GSF is gecertificeerd door de Nederlandse Sport Alliantie (NSA) als opleider LSR.

Tip: informeer alvast bij jouw (JOGG-) gemeente naar een eventuele tegemoetkoming in de opleidingskosten. Veel gemeenten vinden sportieve recreatie belangrijk en daarom zijn er vaak subsidiemogelijkheden.

VOOR WIE?

  • Diëtisten
  • Gewichtsconsulenten en voedingsdeskundigen
  • Leefstijlcoaches
  • Medewerkers animatie- en recreatieteams
  • Ongediplomeerde trainers sportvereniging
  • Medewerkers kinderdagverblijven, naschoolse opvang en sport BSO’s

VOORWAARDEN

De voorwaarden zijn hier te vinden.

Neem voor de mogelijkheden contact op met ons, zie contactpersoon onderaan deze pagina.

Ilse Wonink

Projectcoördinator & regiocoach aangepast sporten Stedendriehoek