Het Jeugdfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat alle kinderen kunnen meedoen aan sport en/of cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten, muziek te maken, te dansen, schilderen, toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen.

Intermediairs
Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Aanvragen voor een bijdrage worden gedaan door een intermediair: bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener. Een intermediair signaleert kinderen die mogelijk in aanmerking komen voor een bijdrage en gaat met het gezin in gesprek. Jij/zij doet vervolgens de aanvraag en is contactpersoon voor het gezin en het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De intermediair controleert jaarlijks of het kind nog actief is en vraagt tijdig verlening aan als het nodig is.

GSF neemt gemeenten werk uit handen
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland heeft aan de GSF de opdracht gegeven om de coördinatie en back-office van deze stichting te regelen. Dit betekent dat de GSF contact onderhoudt met alle intermediairs en alle aanvragen voor kinderen. Ook onderhouden we contact met de Gelderse gemeenten die zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland en met de landelijke organisatie.

Ruim 30 Gelderse gemeenten doen al mee
Inmiddels zijn ruim 30 Gelderse gemeenten aangesloten bij dit fonds, te weten: Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Buren, Culemborg, Doesburg, Doetinchem, Duiven, Ermelo, Harderwijk, Heerde, Lochem, Montferland, Neder-Betuwe, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, Oude IJsselstreek, Putten, Renkum, Rheden, Rozendaal, Tiel, Voorst, West Betuwe, Westervoort, Winterswijk, Zeewolde, Zevenaar en Zutphen.

Kijk voor meer informatie over het Jeugdfonds op: https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/gelderland/

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Merlin Bos

Senior Projectcoördinator | Jeugdfonds Sport & Cultuur