Introductie van open club aan geïnteresseerde verenigingen

Het ontwikkelen naar een open club kan sportverenigingen kansen bieden. De vereniging bindt nieuwe doelgroepen aan de club en kan zo voor een deel nieuwe inkomsten genereren. Bij de inspiratiesessie open club introduceren wij op één avond het concept aan geïnteresseerde verenigingen. Onze ervaren projectcoördinator legt uit wat er bij komt kijken, welke stappen nodig zijn en welke kansen er liggen. De open club is een weg naar een mooie, gezonde toekomst van de sportvereniging en dat is maatwerk voor iedere vereniging.

Eerste stap naar open club
De inspiratiesessie is vaak een eerste stap naar een open club. Na de sessie weet je welke mogelijkheden er zijn en of dit interessant is voor jouw vereniging. Het is een eerste verkenning om de potentie en kansen te onderzoeken. Ziet je club het zitten, dan kun je een maatwerktraject starten. Tijdens de inspiratiesessie is er veel ruimte voor vragen en interactie zodat je aan het eind van de avond met een goed beeld naar huis gaat. De projectcoördinator kan praktische tips geven op basis van concrete ervaringen bij andere clubs.

Organiseren van inspiratiesessie
Diverse partijen kunnen een inspiratiesessie aanvragen. Zoals de gemeente, lokale sportraad, sportservice-organisaties, de buurtsportcoach/combinatiefunctionaris of een vereniging. Wij geven de sessie bij voorkeur aan een groep vertegenwoordigers van geïnteresseerde verenigingen omdat de ervaring leert dat zij elkaar helpen en informeren. De avond vindt plaats bij één van de verenigingen of een andere geschikte locatie in de buurt.

Bekijk hieronder de video over AV De Liemers uit Zevenaar als Open Club.

Joke Roeterdink

Senior Projectcoördinator