Met de clubkadercoach komen trainers en coaches naar jouw vereniging om trainers op pedagogisch niveau te ondersteunen en te begeleiden

Wil jij ook dat in jouw gemeente en/of vereniging overal met plezier, veilig, eerlijk en zorgeloos gesport kan worden? Plezier in sport is het fundament voor een leven lang sporten. Winnen en verliezen horen bij de sport en dat kan leiden tot spanningen. Dit mag echter nooit ten koste gaan van het plezier van de sporter.

Een grote groep aan trainers en begeleiders (90%) is niet geschoold en zijn in veel gevallen vrijwilligers. Deze trainers staan voornamelijk alleen voor de groepen, waardoor zij zich ook vaak eenzaam voelen. Toch zijn trainers voor veel sporters vaak een reden om te stoppen met sporten.

Om een zo plezierig, veilig, eerlijk en pedagogische verantwoord sportklimaat te creëren moeten deze trainers ondersteund worden. Met de clubkadercoach komen trainerscoaches naar uw vereniging om uw trainers te ondersteunen en begeleiden op pedagogisch niveau.


‘Overal met plezier, veilig, eerlijk en zorgeloos sporten’


Door middel van coach-de-coach gesprekken worden trainers begeleid om een positief sportklimaat te creëren. In een traject van anderhalf jaar krijgen trainers een aantal keren persoonlijke begeleiding. Daarnaast zorgt de clubkadercoach voor het in bedden van de positieve sportcultuur binnen uw vereniging, zodat na het vertrek van de clubkadercoach die continuïteit wordt gewaarborgd.

Meer informatie of interesse in een traject binnen jouw vereniging? Neem contact op met projectcoördinator Miranda Wassink, zie contactgegevens onderaan deze pagina.

Miranda Wassink

Projectcoordinator