Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd (MVKT)

Een tekort aan vrijwilligers bij (sport)verenigingen is verleden tijd! Met de succesmethode Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd (MVKT) helpt de Gelderse Sport Federatie (sport)verengingen aan meer vrijwilligers.

Logo Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd

De methode bestaat uit een informatiebijeenkomst en vier cursusavonden. De methode is ontwikkeld door Sportservice Noord-Holland en is daar zeer succesvol. Ruim 100 verengingen hebben met succes de methode toegepast en het vrijwilligerstekort opgelost. Vandaar het predicaat 'succes gegarandeerd'. Gemiddeld blijkt meer dan 80% van de leden van sportverenigingen bereid tot vrijwilligerswerk. Ze moeten alleen even opgespoord worden.

De pluspunten van de methode Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd:

• Zelf gestelde targets worden altijd meer dan gehaald
  • Gestructureerde aanpak
  • Praktijkgerichte aanpak met praktische haalbaarheid
  • Verenigingsvriendelijk
  • Geschikt voor alle sportverenigingen
  • Procesmatige, oplossingsgerichte begeleiding tijdens de cursus
  • Internetapplicatie biedt verenigingen de mogelijkheid tot goede verwerking.

Samenwerking

De Gelderse Sport Federatie biedt de cursus aan alle geinteresseerde verenigingen aan. Door verschillende verenigingen en/of ander lokale organisaties binnen een gemeente gezamenlijk de cursus te laten volgen, besparen deelnemers kosten. De ervaring leert dat tijdens deze bijeenkomst bovendien van elkaar geleerd wordt.

Bel-actie

De kern van Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd is de bel-actie waarin alle leden en ouders van jeugdleden worden benaderd. Deze bel-actie wordt gestructureerd voorbereid en ondersteund met een campagne. De actie is succesvol omdat sportverenigingen hierin procesmatig worden begeleid en de wervingsactie stap voor stap tot in detail wordt voorbereid. Naast de vele documenten voor het gehele traject is er een website beschikbaar waarmee de bel-actie ondersteund wordt.

Blijvend resultaat

Naast het werven van de vrijwilligers wordt tijdens de workshops aandacht besteed aan hoe de vrijwilligers behouden blijven én hoe de sportvereniging kan komen tot vrijwilligersbeleid. Dit zorgt voor een stevige verankering van het vrijwilligersbeleid in de vereniging en blijvend voldoende vrijwilligers.