Zoektocht 'Actiefste Zorgbegeleider'

Wie is de ‘Actiefste Zorgbegeleider van Gelderland’? Dat zoeken de Gelderse Sport Federatie (GSF) en het sportloket Uniek Sporten uit tijdens de Nationale Sportweek.
Zoektocht 'Actiefste Zorgbegeleider'

‘Ik neem je mee’ is het thema van de Nationale Sportweek en daartoe zijn ook begeleiders in de zorg in staat. Zij kunnen hun cliënten op sleeptouw om meer en vaker in beweging te komen; iets waar de GSF en het sportloket Uniek Sporten zich in Gelderland al jaren voor inzetten. Ook, en in sommige gevallen vooral, mensen met een beperking hebben baat bij voldoende beweging. De begeleiders die dit mogelijk maken zijn onmisbaar en maken daarom tijdens de sportweek kans op een prijs.

Opgeven Ouders van cliënten, collega’s, cliënten zelf en anderen worden opgeroepen om kandidaten te nomineren. Dit kan via www.geldersesportfederatie.nl/sportweek. Daarbij dient vermeld te worden waaróm de opgegeven kandidaat moet winnen. Sport of beweegt hij of zij bijvoorbeeld veel met cliënten? Of komt hij of zij zelf vaak lopend of per fiets naar het werk en inspireert daarmee anderen? Alles wat bijdraagt aan het in beweging krijgen van cliënten telt.

Winnaars De winnende begeleider krijgt een uitgebreid sport- en spelpakket voor de organisatie waar hij of zij werkt en een persoonlijke prijs. Tijdens de Nationale Sportweek (van 17 tot en met 25 september) wordt de winnaar bekend gemaakt.