Woensdag 13 september ‘kom in je sportkleding naar school’-dag!

In de Nationale Sportweek wordt woensdag 13 september een kleurrijke dag op de basisscholen in Gelderland! Dan mogen alle kinderen in hun sporttenue naar school. Wij hopen op een bonte verzameling van sportoutfits; van judopak, balletpak en duikpak tot streetdance-outfit, hockeytenue of schaatspak. Met dit initiatief wil de Gelderse Sport Federatie kinderen op speelse wijze kennis laten maken met veel verschillende sporten.
Woensdag 13 september ‘kom in je sportkleding naar school’-dag!

Laat jouw school ook meedoen!

Jouw school kan ook meedoen en daarmee kans maken op een presentatie en clinic van een Gelderse topsporter. Het enige wat je hiervoor moet doen is een foto delen van de kinderen in hun tenue via Facebook, Twitter of per . Deze prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Topsport Gelderland. Meld jouw school dus snel aan!

School laat zich van sportieve kant zien

Basisscholen het Startblok en de Johannesschool hebben zich al aangemeld om mee te doen. Niels Roseboom sportcoördinator Sportbasisschool het Startblok: “’Kom in je sportkleding naar school’ is een leuk initiatief dat helemaal past binnen onze filosofie over bewegen en een gezonde leefstijl. Door in je sportoutfit naar school te komen krijgen de kinderen de kans om ervaringen uit te wisselen en te laten zien welke sport ze doen. Zo leren de kinderen elkaar spelenderwijs weer een boel nieuwe dingen!” Ook Suzan van Diemen van de Johannesschool is enthousiast: “Op de Johannesschool laten wij ons graag van onze sportieve kant zien. Wij zijn als team voortdurend in beweging, qua ontwikkeling, lesstijl en werkijver. Een sportieve outfit zit ons dus als gegoten! En goed voorbeeld doet goed volgen!”

Nationale Sportweek Gelderland 9 – 17 september

De Gelderse Sport Federatie en de provincie Gelderland laten in de Nationale Sportweek zien hoe leuk sporten is voor verschillende doelgroepen. Zo zijn er veel verschillende sportieve activiteiten. Bekijk hier het actuele programma.