Wandeluitdaging Nationale Diabetes Challenge om samen gezond te bewegen

Eind september gaan veel mensen in Gelderland de uitdaging aan om vier aaneengesloten dagen te wandelen tijdens de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Van 27 t/m 30 september wordt er drie dagen lokaal gewandeld. Op de laatste dag komen alle deelnemers naar Sportcentrum Papendal in Arnhem. In de aanloop naar die week bouwen zij het lopen op onder begeleiding van een wandeltrainer. Ook combinatiefunctionarissen van de GSF zijn in Renkum actief bij de NDC. Uit eerdere edities van de NDC blijkt dat wandelen een zeer effectieve behandeling is van de ziekte. In Doesburg zagen ze dat een aantal deelnemers zelfs volledig van de medicijnen af kwam. Kom dus ook meewandelen!
Wandeluitdaging Nationale Diabetes Challenge om samen gezond te bewegen

 

In Gelderland zijn er diverse organisaties actief, waaronder Doesburg beweegt. Ward Terpstra: “Vanuit ons gaan 18 mensen, de meesten met diabetes, voorafgaand aan de NDC wekelijks gezamenlijk wandelen om zo te werken aan hun gezondheid. Iedere week gaat er een wandeltrainer en een zorgverlener van Coöperatie IJsselstromen mee. In 2016 zagen wij dat alleen al door te wandelen deelnemers gewicht verloren en hun bloedglucosewaardes daalden. Daarnaast hadden ze samen veel plezier bij het lopen, ook niet onbelangrijk!” De eerste wandeltraining in Doesburg vindt plaats op 24 april om 19.00 uur op de Linie in Doesburg.

Wekelijks in kleine stappen trainen
De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Het doel is om zoveel mogelijk mensen met, maar ook zonder, diabetes in beweging te brengen. Bij de wandeluitdaging zijn lokale zorgprofessionals nauw betrokken. In 16 tot 20 weken wordt er wekelijks één keer gezamenlijk gewandeld. In kleine stappen trainen deelnemers en zorgprofessionals samen tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 27 t/m 30 september 2017.

  • Mensen die mee willen doen of zorgprofessionals die informatie willen kunnen op de website van de NDC terecht.