Veel aandacht voor breedtesport tijdens Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek wordt groter dan ooit! En ook in Gelderland zien we dat terug. Scholen, gemeenten, verenigingen, buurtsportcoaches en andere sportieve deelnemers zetten zich ook dit jaar weer in om sportmogelijkheden onder de aandacht te brengen. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om lekker sporten en bewegen te promoten en vindt plaats van 9 tot en met 17 september 2017. In vrijwel elke Gelderse gemeente wordt een eigen Nationale Sportweek georganiseerd.
Veel aandacht voor breedtesport tijdens Nationale Sportweek

Het thema ‘Ik neem je mee!’ is nauw verbonden met de Nationale Sportweek. Enthousiaste sporters worden dan geactiveerd om iemand mee te nemen naar hun sportclub die niet of weinig sport. Het is een effectieve manier om inactieve mensen van de bank te krijgen of vrijwilligers voor je sportclub te werven. Voor sportclubs en gemeenten dus een mooie kans om sportactiviteiten te organiseren die hierbij passen. De Gelderse Sport Federatie organiseert een aantal acties zoals ‘Fitste juf en meester van Gelderland’ en ‘inspiratiesessie open club’. Kijk voor meer informatie op www.geldersesportfederatie.nl/sportweek

Doe mee aan de AH Sportactie

Daarnaast organiseren NOC*NSF en Albert Heijn de AH Sportactie die vlak voor de Nationale Sportweek van start gaat. Het is een landelijke spaaractie waarbij klanten van Albert Heijn bij iedere 10 euro aan boodschappen een AH Sportzegel ontvangen. Bij 10 zegels is de spaarkaart vol. Elke volle spaarkaart geeft vervolgens toegang tot vijf keer gratis sporten en daarmee kennismaking met tal van sportclubs in de buurt. Wouter Kolk, sportief directeur van Albert Heijn, legt uit: "Een actieve, gezonde levensstijl moet voor iedereen toegankelijk zijn. Met de AH Sportactie willen we sporten toegankelijker maken door de drempel tot sport te verlagen en daarmee een actieve levensstijl te promoten."

Ook Gelderse sportclubs kunnen meedoen aan de AH Sportactie. Zodat AH klanten kennis kunnen maken met de vele sportmogelijkheden in Gelderland. Voor meer informatie ga naar www.ahsportactie.nl