Tjienta van Pelt lid Raad van Toezicht KNVB amateurvoetbal

Onze directeur Tjienta van Pelt is toegetreden tot de Raad van Toezicht van de KNVB amateurvoetbal.
Tjienta van Pelt lid Raad van Toezicht KNVB amateurvoetbal

 

Lees hieronder het bericht van de KNVB:

Tjienta van Pelt is toegetreden tot de Raad van Toezicht van de KNVB. De 43-jarige Velpse werd zaterdag door de ledenraad benoemd tot lid van het toezichthoudende orgaan van het amateurvoetbal. Daarmee is de vijfkoppige Raad van Toezicht weer compleet, na het vertrek van Bibi de Vries in januari.

Van Pelt werd unaniem naar voren geschoven door de voordrachtscommissie en haar benoeming werd zaterdag op de ledenraad amateurvoetbal bekrachtigd. Zij is in het dagelijks leven directeur van de Gelderse Sport Federatie en vrijwilliger bij voetbalvereniging DVOV in haar woonplaats Velp.

Tjienta van Pelt

Ook was Van Pelt betrokken bij de organisatie van diverse internationale (voetbal)evenementen. Zo participeerde zij in de organisatie van EURO 2000, het WK Onder 20 in 2005 en fungeerde als venue manager in speelstad Arnhem bij het EK Onder 21 in 2007. Ook is zij betrokken geweest bij FIFA-toernooien over de grens, in Rusland, China en Chili.

Raad van Toezicht

Sinds december 2014 heeft de amateursectie van de KNVB een ledenraadmodel met een ledenraad, een Raad van Toezicht en een directie. De Raad van Toezicht is het toezichthoudend orgaan dat uit vijf leden bestaat: voorzitter Pier Eringa en leden, Tjienta  van Pelt, Jos Vranken Huub Wieleman, Albert van Wijk.