Sportclubs Rivierenland openen deuren voor mensen met beperking

Tijdens de Nationale Sportweek (17-25 september) laten de Gelderse Sport Federatie en Uniek Sporten in de regio Rivierenland zoveel mogelijk mensen met een beperking genieten van sport. In zeven gemeenten in de regio zetten verenigingen hun deuren open voor mensen met een beperking.
Sportclubs Rivierenland openen deuren voor mensen met beperking

De Nationale Sportweek is dit jaar van 17 tot en met 25 september. Het thema is ‘Ik neem je mee’. En dat is ook letterlijk de bedoeling. Leden kunnen mensen met een beperking meenemen om bijvoorbeeld mee te trainen of te kijken naar een wedstrijd of training. En andersom! Sporters met een beperking kunnen iemand meenemen naar hun sportclub. Zo genieten we met z’n allen van sport, op welke manier dan ook.

Nationale Sportweek Rivierenland

De Nationale Sportweek leeft enorm in Gelderland. Ruim 90% van de gemeenten doet mee. De samenwerking in Rivierenland is uniek in Nederland. De gemeenten Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Neder-Betuwe, Neerijnen, Maasdriel en Tiel slaan de handen ineen om deze week voor alle sporters een feest te maken. Dit sluit aan op het convenant Sport en Bewegen in Rivierenland, waarin de gemeenten en andere partijen hebben afgesproken om nadrukkelijker samen te werken rondom sport en bewegen.