Sportparkmanagement: clinics, huiswerkbegeleiding en kinderfeestjes

Op Sportpark Marslanden in Zwolle gebeurt veel. Sport is natuurlijk het belangrijkst, maar het sportpark is een goed voorbeeld van wat er naast sporten allemaal nog meer mogelijk is. Onze collega Robbert Bonsink is er verenigingsmanager en vertelt.
Sportparkmanagement: clinics, huiswerkbegeleiding en kinderfeestjes

 

„Zes jaar geleden begon de samenwerking met parkeerproblemen”, blikt Robbert terug.  „Toen trokken de verenigingen samen op om een oplossing te bedenken. Dat beviel zo goed dat ze afspraken om vaker te gaan samenwerken.”

Tien sportverenigingen met tien verschillende sporten vinden hun onderkomen op Sportpark Marslanden. Sinds drie jaar zijn ze verenigd binnen Stichting Sportpark Marslanden. „En we staan niet stil. Er is een gezamenlijk aanbod van sportclinics verzorgd door de verenigingen, teambuildingsactiviteiten en bijvoorbeeld workshops Gezonde Leefstijl.  Daarmee genereert de Stichting inkomsten.”

Taallessen

Naast sport wordt op het sportpark ingezet op het maatschappelijke vlak. Onder meer een taalproject waarbij nieuwkomers worden geholpen met hun inburgering en huiswerkbegeleiding zijn hier voorbeelden van. „De taallessen geef ik zelf met mijn collega Bram”, vertelt Robbert. „Maar voor de huiswerkbegeleiding hebben we bijvoorbeeld iemand die we via een van de clubs kennen. Hij heeft de Pabo gedaan en kon niet direct werk vinden. Nou, wij konden hem wel gebruiken.”

Klusjes

Daarnaast komen andere Zwollenaren die langdurig moeite hebben met het vinden van een baan langs voor klusjes. „De meeste mensen zitten niet graag alleen maar thuis als ze hun werk verliezen”, vertelt Robbert. „Wij kunnen ze heel goed gebruiken voor bijvoorbeeld klusjes. Als ik zie hoezeer mensen daar van opleven, word ik blij. En de deelnemers ook. Komen ze bijvoorbeeld uit zichzelf een paar dagen extra. Ik vind het mooi dat we daar aan bij kunnen dragen.”

Beachveld

Elke vereniging betaalt de stichting 25 eurocent per lid per maand. „Daardoor kunnen we zelfstandig bestaan”, vertelt Robbert. „Alle verenigingen kunnen te allen tijde  voorstellen bij ons indienen. Wij proberen het dan te regelen. Zo hebben we een tijdje geleden nog het officiële WK beachvolleybalveld uit Apeldoorn hierheen gehaald. Veel verenigingen wilden graag een beachveld en nu hebben we dat.” En dan lachend:  „Ik ben benieuwd wat de verenigingen nog meer verzinnen.”

Meer informatie

Meer weten over wat wij allemaal kunnen betekenen? Neem dan contact op met Wim Peters via wim.peters@geldersesportfederatie.nl of 06 - 22 97 90 12.

 

Aanbod sportverenigingen