Regionale werkbezoeken buurtsportcoaches

Wij organiseren werkbezoeken met als thema AANGEPAST SPORTEN in de regio Rivierenland, Nijmegen, Arnhem en Foodvalley. Bekijk ‘good practices’ met je eigen ogen! Tijdens dit ‘kijkje in de keuken’ bij een regionale collega zie je hoe daar het aangepast sportaanbod wordt georganiseerd en heb je tijd om vragen te stellen aan de initiator ter plaatse.
Regionale werkbezoeken buurtsportcoaches
Onderstaande vier mooie initiatieven kun je bezoeken. Heb je je keuze gemaakt en ben je buurtsportcoach of combinateifunctionaris?

Meld je dan direct aan

 

1. Schoolsportvereniging brede zorgschool de Cambier

Vrijdag 11 november van 15.15 tot 16.30 uur Locatie: Brede Zorgschool de Cambier,  Marga Klompéstraat 2 in Tiel.

Meer informatie

2. G-Gymturnen

Maandag 14 november van 15.00-16.30 uur Locatie: Talita Koemi school, Burgemeester Daleslaan 1 in Nijmegen

Meer informatie

3. Beweeg-uur voor mensen met een beperking vanaf 18 jaar

Woensdag 16 november van 10.45-12.30 uur Locatie: Kulturhus De Nieuwhof Westervoort, Rivierweg 1,  6932 KA Westervoort - Navigatie adres: Nieuwhof 2 Westervoort

Meer informatie

4. Ede Sportmix 

Donderdag 17 november 15.45- 17.15 uur Locatie: Sportzaal a/d Groenendaal, Groenendaal 3, Ede Sportmix

Meer informatie

 

Schoolsportvereniging brede zorgschool de Cambier

Een schoolsportvereniging is een initiatief dat sport- en beweegactiviteiten aanbiedt op de school of in omgeving van de school. Het biedt de mogelijkheid om te sporten voor leerlingen die (nog) niet in staat zijn om te sporten bij een reguliere sportvereniging. Hierdoor krijgen de leerlingen de kans om in georganiseerd verband structureel te bewegen en te sporten.

Op brede zorgschool de Cambier wordt samengewerkt met drie sportverenigingen. Kom kijken hoe het hier is opgezet, misschien ook wat om binnen je eigen gemeente mee te starten?

15.15-15.30 uur: inloop 15.30-15.45 uur: welkom door directeur Cambier en wethouder sport dhr. H Driessen 15.45-16.15 uur: verkorte training van de drie sporten: basketbal, judo en tennis 16.15-16.30 uur: mogelijkheid om informatie op te vragen bij de combinatiefunctionaris en verenigingen.

 

G-Gymturnen

Talita Koemi is een school voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs voor zeer moeilijk lerenden van 4 tot 20 jaar. Coolsporten en Talita Koemi hebben de handen ineen geslagen. Vanaf 2015 verzorgen de turnverenigingen Oranje Blauw en Hazenkamp (beide partners binnen Coolsporten) een lesuur G-gymturnen op maandagmiddag op de Talita Koemi school. Combinatiefunctionaris Kevin Bosch heeft de partijen bij elkaar gebracht en vertelt je graag over zijn werkwijze. Kom langs, doe mee en vraag maar raak!

15.00-15.15 uur: welkom 15.15-16.15 uur: meedoen, kijken en uitwisseling gymuur 16.15-16.30 uur: tijd voor vragen

 

Beweeguur voor mensen met een beperking vanaf 18 jaar

Beweeguur voor mensen met een beperking vanaf 18 jaar Het beweeg-uur is een samenwerking van Sportclub Westervoort, Mikado, Uniek Sporten, onderwijs en zorginstellingen. Het beweeg-uur richt zich op kwetsbare doelgroepen vanaf 18 jaar. Het begrip kwetsbare doelgroepen is een breed begrip en hier vallen verschillende doelgroepen onder.

- Mensen met een psychiatrische beperking - Mensen met een verstandelijke beperking - Ouderen - Vluchtelingen Deze doelgroepen zijn moeilijk in beweging te krijgen en wanneer dit wel gebeurt is het vaak voor een korte periode. Met het beweeg-uur is het doel om deze mensen een structurele plek te bieden om te sporten en te bewegen. Ze kennis te laten maken met verschillende sport- en bewegingsactiviteiten en ze te laten deelnemen en integreren binnen verenigingen. En daarnaast ook verenigingen toegankelijker laten worden voor kwetsbare doelgroepen. Wil je hier meer over weten? Kom dan een kijkje nemen.

10.45-11.00 uur: welkom 11.00-12.00 uur: beweeguur, doe gezellig mee 12.00-12.30 uur: tijd voor achtergrond informatie en vragen stellen

 

4. Ede Sportmix

Op woensdagmiddag en donderdagmiddag organiseert Sportservice Ede in samenwerking met Stichting ROOZ de SPORTMIX. Dit is een sportclub voor kinderen met autisme, ADHD en/of LVB - in Ede. Tijdens de sportclubbijeenkomsten worden verschillende sporten aangeboden  zoals bijvoorbeeld atletiek, korfbal, turnen, hockey, judo en voetbal. De sportactiviteiten worden begeleid door Sportservice Ede en de pedagogische ondersteuning wordt geboden door Stichting ROOZ. Kom je ook een kijkje nemen?

15.30-16.00 uur: welkom en achtergrond informatie door combinatiefunctionaris Danny Fluit 16.00-17.00 uur: Sportmix. Doe mee en ervaar. 17.00-17.15 uur: tijd voor vragen.