Praktische bijscholing voor professionals in de sport

Maar liefst tien praktische workshops. Dat is wat LO-docenten, combinatiefunctionarissen, buurtsportcoaches en (jeugd)trainers kunnen verwachten tijdens de Landelijke Sportbondendag voor sport- en beweegprofessionals.
Praktische bijscholing voor professionals in de sport

De Gelderse Sport Federatie houdt de kennisdag op woensdag 14 oktober van 9.00 tot 17.00 uur bij sportpark De Pauw in Klarenbeek. Acht geselecteerde sportbonden delen de laatste trends en ontwikkelingen en geven de kennis van de deelnemers een directe impuls. Iedereen kan vier workshops kiezen en daarna direct in de praktijk brengen wat geleerd wordt. Het uitgebreide aanbod bestaat uit praktische workshops van de AtletiekUnie, NHV, JBN, Nevobo, KNHB, KNLTB, NBB, en de KNGU. Wordt het freerunning, 3x3 basketbal, SMASHBALL of streethockey? Of valt de keuze op handbal, judo, tennis of de Athletics Arena?

Topsport versus breedtesport

Het thema is: van topsport naar breedtesport. Grote sportevenementen zijn er volop in Nederland en spelen een belangrijke rol. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de start van de Tour de France en het WK Beachvolleybal. Met topsportevenementen kun je breedtesport een impuls geven op bijvoorbeeld scholen, bij verenigingen, in wijken en gemeenten. De workshops zorgen ervoor dat deelnemers de sporten van hun keuze direct na afloop kunnen aanbieden tijdens bijvoorbeeld de gymles of naschoolse sportactiviteiten.

Informatie

Meer informatie is te vinden via www.geldersesportfederatie.nl/sportbondendag. Deelname kost 65,00 euro per persoon. Leden van KVLO krijgen 10% korting. Aanmelden kan via de website.